Le Roy-tuin mogelijk vaste leerplek Nordwin College

Le Roy-tuin mogelijk vaste leerplek Nordwin College

0

HEERENVEEN – Het Nordwin College onderzoekt de mogelijkheden om structureel samen te werken met de Le Roy-tuin in Heerenveen. De groenopleiding op vmbo-niveau ziet in de tuin aan de President Kennedylaan en Europalaan een nieuwe praktijkleerplek.

Aanleiding is een praktijkdag, waarbij leerlingen daadwerkelijk aan de slag gaan in de tuin, die door tekendocent en beelden kunstenaar Louis Le Roy uit Oranjewoud is geïnitieerd. Op maandag 4 juli  stapelen zij met trottoirtegels en klinkers een zitgelegenheid, dat daar blijft staan en waar andere leerlingen later aan kunnen doorwerken. Ook worden ze betrokken bij ecologisch groenonderhoud en het stapelen van gesnoeide takken tot mutsers en takkerillen.

Beeldend kunstenaar Marcel Prins uit Jubbega gaat de praktijkdag leiden. Hij werkt als kunstenaar veel met hergebruikt materiaal en heeft bij zijn atelier AllesKan ook veel tegels gestapeld. De Stichting TIJD die het beheer over de Le Roy tuin voert stelt de Le Roy-tuin beschikbaar en hoopt op een intensieve, langdurige samenwerking met het Nordwin College.

Pieter Jan Struik van Ateliers Majeur, bureau voor kunsteducatie, uit Heerenveen heeft de partijen bij elkaar gebracht. De tuin is het hele jaar door als praktijkruimte beschikbaar voor ecologische projecten.

Foto: Mariëlle Denters, docent beeldende vorming van het Nordwin College in gesprek met Marcel Prins op de locatie waar de leerlingen gaan bouwen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend