Feestelijke start nieuwbouw MFA De Akkers

Feestelijke start nieuwbouw MFA De Akkers

0

HEERENVEEN- Op vrijdag 22 april a.s. start de nieuwbouw van de Multi Functionele Accommodatie (MFA) in wijk De Akkers in Heerenveen. De MFA zal o.a. twee scholen huisvesten. Namelijk: cbs De Akker en obs Commanderij/Letterbeam. Ook kinderopvang Kinderwoud krijgt een plek in de nieuwe MFA. Een heuglijk moment wat feestelijk gevierd wordt door de leerlingen, de onderwijsteams, de ouders van beide scholen en de wijkbewoners.

Wethouder van onderwijs Hans Broekhuizen zal op het bouwterrein het bord onthullen waarna bouwstenen voor de eerste muur aangedragen worden door de kinderen, medewerkers Kinderwoud en wijkbewoners. De leerlingen van het openbaar en bijzonder onderwijs gaan aansluitend hand in hand de contouren van het gebouw uitbeelden. De brandweer van Heerenveen maakt het mogelijk om dit van bovenaf te fotograferen door aanwezig te zijn met een hoogwerker.

Na deze feestelijke gebeurtenis lopen de leerlingen gezamenlijk naar het sportveld van de Heerenveense Boys waar de Koningspelen plaatsvinden.

Deze happening vindt plaats op het bouwterrein aan de Sallandlaan in Heerenveen en start om 8.30 uur. De MFA zal naast beide scholen de kinderopvang en het wijkplatform huisvesten. De bedoeling is om in juni 2017 het nieuwe gebouw te betrekken.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend