Ontmoeten en verbinden met Lions Heerenveen 2.0

Ontmoeten en verbinden met Lions Heerenveen 2.0

0

HEERENVEEN – Afgelopen woensdag organiseerde Lions Heerenveen 2.0 voor het eerst een avond waarbij ze de serviceclubs uit Heerenveen hebben uitgenodigd om samen met een discussiepanel te discussiëren over diverse zaken.

In het panel zaten: Coby van der Laan (wethouder gemeente Heerenveen), Renske Osenga (Hart voor Heerenveen) Marianne Bouwman (GrootHeerenveen) Faroek Ghazi (meitinker gemeente Heerenveen)Richard Corman (meitinker gemeente Heerenveen)

Na de aftrap van Lions Heerenveen 2.0 kregen de serviceclubs de mogelijkheid om zich kort voor te stellen.

Prachtig om te horen wat al deze mensen weten te realiseren voor de samenleving! Ieder met een eigen identiteit waarbij de speerpunten variëren van vriendschap, ontwikkeling, kennisdeling en ontplooiing wil iedere service club bijdragen aan de lokale gemeenschap op welke wijze dan ook.

Coby van der Laan kreeg daarna het woord om namens de Gemeente Heerenveen te vertellen wat de speerpunten vanuit de Gemeente zijn en hoe de Gemeente tegen de serviceclubs aankijkt.

Ontmoeten en verbinden 13-04-2016 Lions2.0-6911

Tijdens de discussie zijn diverse onderwerpen besproken, zoals:

  • Wat zouden de service clubs kunnen betekenen met betrekking tot het komende AZC?
  • Op welke wijze kunnen de service clubs Heerenveen ondersteunen met het positioneren van Heerenveen als dé Sportstad.

Al met al zeer boeiende onderwerpen en genoeg om over door te praten! Een volgende keer komt er dan ook zeker. De wens om gezamenlijk iets te organiseren is dan ook duidelijk aanwezig.

Renske Osenga is de contactpersoon wanneer het gaat om vraag en aanbod bijeen te brengen ten aanzien van maatschappelijke projecten. Hart van Heerenveen heeft contacten met heel veel instanties die bijdragen aan een beter welzijn voor minder bedeelden in de Gemeente Heerenveen. Velen hebben deze avond haar naam genoteerd om zo beter aangesloten te zijn bij de diverse goede doelen.

Dit was al de eerste winst! En er volgt gegarandeerd meer……

Aanwezige service clubs zijn: Rotary Heerenveen, Rotary Oranjewoud-Heerenveen, Lions Heerenveen, JCI Heerenveen, RT68 Heerenveen en Kiwanis Heerenveen

 

Foto’s Desiree KrolOntmoeten en verbinden 13-04-2016 Lions2.0-6891

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend