`Tjong®talent op CBS De Pream

`Tjong®talent op CBS De Pream

0

HEERENVEEN – Sinds schooljaar 2014-2015 is `tjong®talent niet meer weg te denken op CBS De Pream, uit De Knipe.  Wat begon als een wekelijkse talentmiddag is inmiddels uitgegroeid tot een onderwijsconcept.

Binnen `tjong®talent wordt het onderwijs omgedraaid: waar voorheen de leerkracht bepaalde wat er gaat gebeuren, is nu de leerling aan zet! De leerling krijgt zo meer verantwoording en wordt eigenaar van het leren. Tijdens de wekelijkse talentmiddag werd hier vorig schooljaar volop mee geëxperimenteerd. Alle leerlingen mochten binnen 10 interessegebieden drie voorkeuren aangeven. Hierna kwamen de 10 vakgebieden binnen een heel schooljaar aan bod. Naast gangbare interessegebieden als wetenschap & techniek, talen en rekenen, is er ook plaats voor drama, sport en koken. De leerlingen leren om zelf leervragen op te stellen en zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Deze antwoorden worden vervolgens op een geheel eigen wijze gepresenteerd. De vorderingen houdt de leerling zelf bij in het logboek. Zowel de leerlingen als de leerkrachten werden met de week enthousiaster!

In het huidige schooljaar heeft de school onderzocht hoe `tjong®talent kon worden uitgebreid. Al gauw kwam men tot de conclusie dat de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur zich hier het beste voor leenden. Na de voorjaarsvakantie is gestart met vier talentmiddagen: de ‘gewone’ talentmiddag en drie middagen waarbinnen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur op de `tjong®talent- manier worden aangeboden. Door deze eigentijdse benadering sluit het onderwijsconcept prima aan bij de 21st century skills. Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom gerust eens kijken!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend