Mooiste (en duurste) boek ooit bij Binnert Overdiep!

Mooiste (en duurste) boek ooit bij Binnert Overdiep!

0

HEERENVEEN – In de 127-jarige geschiedenis van boekhandel Binnert Overdiep zijn er talloze mooie en exclusieve boeken gekomen en gegaan. Maar het boek dat in de loop van deze maand binnen komt slaat echt alles!

De bekende vormgever Marcel Wanders heeft in samenwerking met het Rijksmuseum een schitterend ‘over the top’ kunstboek gemaakt onder de titel ‘Masters of the golden age’ met daarin afbeeldingen en vergrotingen van de mooiste 17e eeuwse werken uit de eregalerij van het Rijksmuseum.

Het boek is enorm groot, 70 x 50 x 9 cm en 448 pagina’s, gebonden in leer met zilverbeslag en weegt 35 kilo. Het boek wordt ingebonden door de boekbinders die ook voor het Vaticaan werken. Het boek wordt geleverd met een bijpassende door Wanders ontworpen tafel en een boek over ‘Behind the scenes’.

Van dit boek – of liever gezegd van dit kunstwerk – worden wereldwijd maar 2.500 genummerde exemplaren gemaakt en verkocht waarvan twee door de Heerenveense boekhandel zijn besteld. Ingrid Kuijt: “We waren zo onder de indruk van dit schitterende werk dat we zonder nadenken twee exemplaren bestelden en wel de nummers 30 en 31. Ondanks de hoge prijs denken we dat er absoluut liefhebbers of investeerders zijn die ook als een blok vallen voor dit project!.”

Er ligt in de boekhandel een dummie met één katern om een indruk te krijgen van het boek. De prijs is € 5.990,- tot 1 mei 2016, en daarna wordt de prijs € 6.500,-.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend