EERSTE KERKCAFÉ IN FRIESLAND OPENT IN OUDEHORNE

EERSTE KERKCAFÉ IN FRIESLAND OPENT IN OUDEHORNE

1

OUDEHORNE – Zaterdagavond 9 april opent kerkcafé ‘Het Elfde Gebod’ voor de eerste keer haar deuren. Het doel van het café is om eens per 3 maanden open te gaan voor jong en oud uit de omgeving van Oude- en Nieuwehorne. Op de openingsavond zal de band Revelation uit Wolvega het programma verzorgen.

De idee voor een Kerkcafé is ontstaan bij Ane Visser. Hij zag dat steeds minder jongeren op  zondagmorgen naar de kerk komen. Ane: “De zondag is voor veel mensen een dag geworden om leuke dingen te doen met het gezin of om te sporten. Door op zaterdagavond een caféavond te organiseren met een leuke band of een stand-up comedian, hopen we twee vliegen in één klap te slaan. We bezorgen jongeren een gezellige avond en ze komen weer terug naar de kerk.”

Toen een half jaar geleden met de start van het kerkseizoen een weekend werd georganiseerd met veel andere activiteiten naast de traditionele kerkdienst, zag men dat hierdoor veel jeugd aangetrokken werd. Zo was het kerkcafé geboren. Ane: “Waarom zou men alleen dat ene uurtje op zondag de kerk openstellen als ontmoetingsplek, terwijl deze de hele week beschikbaar is. Veel mensen hebben op zondag blijkbaar geen tijd, maar dat maakt de zaterdagavond een ideaal moment om de elkaar te laten ontmoeten.”

Het eerste kerkcafé vindt plaats op zaterdagavond 9 april in de Vallei, op Schoterlandseweg 20 in Oudehorne. De band Revelation verzorgt het muzikale programma en coveren nummers van bands als Hillsong United, BlØf en Marco Borsato. De avond begint om 20.30 uur . De entree, koffie en thee zijn gratis. Consumpties kosten €1,-. Meer informatie op;  www.facebook.com/KerkcafeHetElfdeGebod/.

1 reactie

 1. Martin Boele op

  Ik wil graag reageren op dit geweldige initiatief omdat het beter is om shabbat te vieren dan op zondag in de kerk te zitten, want God werkte 6 dagen en de 7e dag rustte Hij en zei dit is MIJN dag!
  Nergens staat in de bijbel dat die dag is veranderd in de zondag, dus laat die mensen op zondag hun ding doen en houdt voortaan IEDERE zaterdag een heilige samenkomst! met muziek en dans zoals het hoort
  Dit deed Yeshua Jezus ook , iedere shabbat naar de synagoge!

  Veel succes en vriendelijke groeten’

  Martin P,. Boele

X
X

Deel dit met een vriend