Open Dag openbare basisscholen De Basis 23 maart

Open Dag openbare basisscholen De Basis 23 maart

0

HEERENVEEN – De openbare basisscholen in Heerenveen e.o., die samenwerken binnen Stichting Scholennetwerk De Basis Heerenveen houden op 23 maart een Open Dag.

Tijdens de Open Dag worden op alle scholen activiteiten voor huidige ouders georganiseerd, maar ook ouders van toekomstige basisschoolleerlingen zijn uiteraard van harte welkom. De Open Week sluit, net als vorig jaar, aan bij de landelijke School!week van het openbaar onderwijs. De School!week staat landelijk in het teken van kinderrechten.

Drie scholen in de Oosthoek wandelen op 24 maart gezamenlijk voor water. De kinderen uit groep 7 en 8 lopen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om hun dorst te lessen. www.wandelenvoorwater.nl De Van Kleffenschool, koppelt haar activiteiten aan de ‘Fryske Wike’ en zo heeft elke school van De Basis een eigen activiteit voor ouders van basisschoolleerlingen. Tijdens de Open Week laten de scholen zien dat iedereen welkom is binnen het openbaar onderwijs. Een school is de samenleving in het klein en is daarmee de beste plek om kinderen van jongs af aan te leren respect te hebben voor ieders mening of overtuiging. Een openbare school zorgt ervoor dat ieder kind en iedere ouder zich er thuis voelt, ongeacht de sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond  Het is onderwijs met aandacht en waardering voor andere opvattingen.  Niet a-p-a-r-t, maar samen.

De Basis telt in totaal 18 basisscholen in de gemeente Heerenveen, van Akkrum en Aldeboarn tot Jubbega, Nieuwehorne en Mildam.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend