Leerlingen Bornego Lyceum laten 24 uur lang hun eten staan

Leerlingen Bornego Lyceum laten 24 uur lang hun eten staan

0

HEERENVEEN – Donderdag 17 maart beginnen ruim 100 leerlingen van het Bornego Lyceum met een ‘niet eten’ actie voor het goede doel.

De actie zal om 16.00 uur van start gaan, vanaf die tijd moeten de leerlingen dus 24 uur lang hun eten laten staan om op deze manier geld in te zamelen voor World Servants, Stichting Livingstone en een project in Polen. De leerlingen zullen deze 24 uur op school doorbrengen.

Inmiddels is deze actie al een ware traditie op het Bornego College. De leerlingen die meedoen moeten zich voor minimaal € 50,00 laten sponsoren. De opbrengst gaat naar de 15 Bornego-leerlingen die deze zomer met World Servants of Stichting Livingstone op werkvakantie gaan naar een ontwikkelingsland.

Dansworkshop
Donderdagmiddag begint de actie met een speeddate. De deelnemende leerlingen zijn afkomstig uit verschillende klassen en met de speeddate kunnen ze elkaar beter leren kennen.

Om 18.00 uur is er een presentatie van de projecten waarvoor het geld wordt ingezameld en om 19.30 uur staat er een leuke dansworkshop op het programma.

Gedurende de rest van de avond kunnen de leerlingen zich in de aula vermaken met films kijken in lokalen of sporten in de gymzaal.

Vanaf 23.00 uur wordt er geslapen in de gymzaal. Vrijdag 18 maart volgen de deelnemende leerlingen gewoon lessen volgens rooster. Om 16.00 uur eindigt de actie met een gezamenlijke maaltijd.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend