Hulp Hogescholen bij profielkeuze Havo-leerlingen

Hulp Hogescholen bij profielkeuze Havo-leerlingen

0

LEEUWARDEN – De Leeuwarder hogescholen organiseren op woensdag 13 januari een Wegwijsdag om havo-3 scholieren te helpen bij hun profielkeuze. Ruim 1650 leerlingen uit Friesland en omstreken hebben zich voor deze dag ingeschreven. De leerlingen staan binnenkort voor hun profielkeuze.

Deze dag wordt georganiseerd door NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en hogeschool Van Hall Larenstein
om leerlingen op weg te helpen bij hun keuzeproces. De Wegwijsdag geeft de scholieren inzicht in de mogelijkheden die een bepaald profiel biedt op de arbeidsmarkt.

Workshops

In totaal worden er 43 workshops aangeboden, die variëren van zorg tot toerisme en van technologie tot voeding. De scholieren volgen elk twee workshops. Ze kunnen soms letterlijk proeven aan de beroepen waarvoor de verschillende hogescholen opleiden en de profielen die erbij horen.

Profielkeuze

In de loop van het schooljaar moeten de leerlingen een keuze hebben gemaakt uit de profielen Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid. Een belangrijke keuze voor de toekomst: een paar jaar later bepaalt het profiel deels welke opleidingen de leerling kan gaan volgen. Bovendien biedt de Wegwijsdag de leerlingen de kans om kennis te maken met de verschillende hogescholen.

Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân

De Wegwijsdag is onderdeel van de activiteiten die vanuit het Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân worden georganiseerd. VO-HO streeft er naar de overgang tussen het voortgezet- en hoger onderwijs in goede banen te leiden en de kwaliteit van de doorstroom hoog te houden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend