Friese automobilist tevreden over wegen in Friesland

Friese automobilist tevreden over wegen in Friesland

0

HEERENVEEN – De Friese automobilist is tevreden over de wegen in Fryslân. Dat blijkt uit recent nationaal onderzoek van ‘Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders’ (WoW). Het onderzoek over de beleving van de Nederlandse wegen vond plaats onder ruim 12.000 automobilisten.

Provincie Fryslân scoort het hoogst op de algemene tevredenheid over het wegbeheer met 87%, ten opzichte van een gemiddelde van 83%. De goede uitkomsten in het belevingsonderzoek gelden voor zowel de Friese provinciale wegen als het hoofdwegennet van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Voor Nederland geldt dat Nederlandse automobilisten vooral tevreden zijn over het wegdek en het rijcomfort van de Nederlandse wegen. Het onderzoek vond plaats in september 2015 en is uitgevoerd in opdracht van WoW. Dit is een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. Het doel van het onderzoek is kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker te achterhalen, om zo de situatie op de weg te verbeteren.

Alle resultaten zijn te zien op de website van WoW.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend