Rijkswaterstaat zet Firestorms in

Rijkswaterstaat zet Firestorms in

0

LEEUWARDEN – Rijkswaterstaat strooit sinds afgelopen weekend volop vanwege de winterse omstandigheden in het noordoosten van het land. Naast strooiwagens zet Rijkswaterstaat ook beide Firestorms (calamiteitenmachines) in.

De Firestorm bestrijdt ijsplaten door een warme zoutoplossing (ca. 60 graden) op het ijs te spuiten. Ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat kan gladheid niet worden voorkomen.

IJzel

Het bestrijden van ijzel is lastiger dan van sneeuw. De winterse neerslag bevriest zodra die op het koude wegdek komt en vormt een ijslaag bovenop het zout. Hierdoor kan er in een korte tijd een zeer glad wegdek ontstaan. Door de ijslaag vindt vermenging met strooizout niet direct plaats. Pas als de bovenlaag zacht is, wordt het zout door het verkeer ingereden en wordt het minder glad.

Foto: Rijkswaterstaat

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend