STEMMEN VOOR HET GROENE LINTJE 2015

STEMMEN VOOR HET GROENE LINTJE 2015

0

HEERENVEEN – Doe je als persoon of organisatie meer op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid dan gemiddeld? Grote kans dat je kunt meedingen naar het jaarlijkse Groene Lintje van Groen Links Heerenveen.

Publieksprijs
Lolke Eijzenga: “De partij vestigt graag de aandacht op initiatieven die groen en duurzaam zijn. Veel mensen doen dit belangeloos in hun vrije tijd of via hun werk. Door de verkiezing hopen we mensen bewuster te maken van de eigen rol in hun omgeving.”

Het Groene Lintje is een echte publieksprijs, die al voor de vijfde keer zal worden uitgereikt. Zo worden inwoners van Heerenveen niet alleen opgeroepen tot het indienen van nominaties, ook mag iedereen zijn voorkeur uitbrengen door te stemmen. “Op 5 januari krijgen de genomineerden de kans om hun verhaal te doen tegenover de jury, waarna deze in beraad gaat om de uiteindelijke winnaar te benoemen”, vertelt Eijzenga.

Vier genomineerden
Dit jaar zijn er vier interessante deelnemers aan de strijd. Bakker Berend Bolhuis maakt al jaren biologische, ambachtelijke producten. De natuurlijke processen die hierbij werken om tot het beste product te komen, krijgen ruim de tijd in de bakkerij.

Bij Henk Markus van restaurant Het Ambacht staat naast vakmanschap en sociale betrokkenheid, duurzaamheid hoog in het vaandel. Gasten genieten van gerechten die zoveel mogelijk bestaan uit lokale ingrediënten, wildpluk wordt in de keuken verwerkt, voor het energiezuinig uitgevoerde restaurant wordt gebruik gemaakt van aardwarmte.

‘Een hele groene meneer’, zo luidt de benaming van Gosse Haga, die voor IVN cursussen en excursies verzorgt. Een bescheiden vrijwilliger met enorme kennis van de wereld der paddenstoelen, die is genomineerd om zijn inzet, nieuwsgierigheid en optimisme. Velen heeft hij al voor de natuur weten te enthousiasmeren.

100 ha aaneengesloten weiland waarover nestregistratie en rapportage plaatsvindt, dat is Weidevogelcollectief ‘Polder Gersloot’. Door maatregelen te nemen in het beheersen van het gebied, gaat de weidevogelstand hier omhoog. Dat dit soms ten koste gaat van de bedrijfsvoering zonder volledige financiële compensatie, nemen de deelnemende agrariërs graag voor lief.

Stemmen kan nog
De uitreiking van het Groene Lintje vindt op 5 januari a.s. om 18.00 uur plaats in de Koningshof. Iedereen die zijn stem wil geven aan een van deze deelnemers, kan dat doen via groenelintjeheerenveen@groenlinks.nl

Verkiezing het Groene Lintje 2

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend