Open Fries Kampioenschap Slingeraap in Akkrum

Open Fries Kampioenschap Slingeraap in Akkrum

0

AKKRUM – In Akkrum werd zaterdag 24 augustus het jaarlijks terugkerende Open Fries Kampioenschap Slingeraap (touwslingeren) georganiseerd.

Een grote kraan speelt daarbij een centrale rol. Aan de kraan hangt het slingertouw. De deelnemers moeten in het touw springen en over de Boorne slingeren, waarna zij belanden in een zandbed. Het water is zo’n 8 meter breed.

Het absolute record ligt zo rond de 16 meter! Het Fries Kampioenschap Slingeraap te Akkrum is inmiddels meerdere malen op de televisie vertoond en deze sport wordt nu al in diverse andere plaatsen beoefend, ook buiten Friesland. Er komen veel deelnemers op af. In Akkrum is er een deelnamestop bij 230 deelnemers. En het is spectaculair voor het publiek. Op één avond springen zowel de toppers (veel fierljeppers) als ook de kinderen (zelfs enige van 5 of 6 jaar oud).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend