Hoogwerker vast, brandweer op de fiets verder naar schoorsteenbrand

Hoogwerker vast, brandweer op de fiets verder naar schoorsteenbrand

0

HEERENVEEN – Zondagmiddag rukte de brandweer van Heerenveen uit naar de Leeuwarderstraatweg voor een schoorsteenbrand.

Het bleek te gaan om een woning die achteraf stond. Via een landweggetje moesten de twee zware brandweerwagens bij de woning zien te komen. Dit is helaas niet geslaagd. De hoogwerker zakte weg en kwam muurvast te zitten. Hierdoor kon ook de tankautospuit niet meer bij de woning komen. Gelukkig zijn brandweerlieden nogal creatief in het bedenken van oplossingen. Een aantal fietsen en kruiwagen werden geconfisqueerd. Gewapend met de benodigdheden voor een schoorsteenbrand legden de brandweerlieden de laatste 200 meter per fiets en met een gevulde kruiwagen af. De schoorsteenbrand was uiteindelijk snel onder controle. De schade viel gelukkig mee.

De vastzittende hoogwerker leverde meer werk op. Bergingsbedrijf Broekhuizen moest ter plaatse komen om het gevaarte weet vlot te trekken. Deze klus heeft enkele uren in beslag genomen. De hoogwerker kwam er ongeschonden vanaf.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend