Gewonde bij bizar ongeval op de Woudsterweg

Gewonde bij bizar ongeval op de Woudsterweg

5

HEERENVEEN – Een bizar ongeval op de Woudsterweg in Heerenveen donderdagavond. Een auto knalde hier op een grote kei in de berm en werd daardoor gelanceerd.

Het voertuig ramde vervolgens een paaltje in het fietspad en raakte daarna nog twee bomen. Het motorblok van de auto kwam in een sloot terecht. Het voertuig zelf tot stilstand in de berm van het fietspad. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Berger Hof heeft het zwaar beschadigde voertuig afgesleept. Het fietspad langere tijd afgesloten geweest om de brokstukken en motorolie die over een flinke lengte van de weg te zien was op te ruimen.

5 reacties

 1. Zit me een paar dingen af te vragen: Wat had de bestuurder op het fietspad te “zoeken” en waarom werd daar b.v. dan niet echt stapvoets gereden ? (Je mag daar overigens helemaal niet met een auto rijden) Je moet toch een behoorlijk gangetje hebben om het te presteren je motor uit het voertuig te laten slingeren.(Tenzij de auto al rijp was voor de sloop) Ik heb genoeg beelden van zware aanrijdingen gezien om dat te kunnen vast stellen)
  De berichtgeving in de Leeuwarder Courant gaf ook aan dat er op het fietspad werd gereden.

 2. Peter Bokma mischien moet je even ter plaatse gaan kijken voor je je gedachten hier ventileert.

  Komende vanuit Oranjewoud gaat de weg daar plotseling over in een fietspad. Je moet dan linksaf over de brug en via het parkeerterrein van museum Belvedere je weg vervolgen op de woudsterweg.

  Als je komende vanuit Oranjewoud lekker over het land kijkt en met een gangetje van 50km op die rotsblokken klapt is het niet heel raar dat je motorblok een andere route kiest.

  Overigens is het volgens mij een 30km zone en uitsluitend voor bestemmingsverkeer maar goed wie trekt zich daar tegenwoordig iets van aan.

 3. Drie verschillende kranten, drie verschillende versies van het gebeuren. Dat is jammer. Zo krijg je dus geen duidelijk verhaal meer. Zo meldt een krant, ik citeer “Hierbij werd het motorblok uit de auto gerukt, dat een eind verder in het gras terechtkwam.

  De bestuurder van de auto zou met een flinke snelheid tegen een kei aangereden zijn en zo de controle over de auto zijn kwijtgeraakt.” Hier, in GrootHeerenveen lezen we dat het motorblok in een sloot terecht kwam.

  Ik denk dat de kritische lezer graag de zaken voorgeschoteld krijgt zoals ze zijn gebeurd. Ik snap best dat berichtgevingen niet letterlijk gelijk kunnen zijn. Laat echter de strekking van een gebeurtenis wel in het verband

X
X

Deel dit met een vriend