UDIROS START MET NIJNTJE BEWEEGLESSEN

UDIROS START MET NIJNTJE BEWEEGLESSEN

0

OUDEHORNE – NIEUWEHORNE – beschikt sinds 2013 over een eigen multifunctioneel sportcomplex. Op dit sportcomplex worden tot nu toe de 4 Udiros sporten (gymnastiek, korfbal, voetbal, volleybal) en tennis apart aangeboden aan volwassenen en met name ook aan jeugd.

Landelijk is er een nieuw bewegingsconcept ontwikkeld voor de allerjongste jeugd. Dit is genoemd naar het bekende NIJNTJE figuur. In het nieuwe NIJNTJE concept willen we in plaats van naast elkaar en ieder voor zich (kleutergym & dans, kangoeroekorfbal, kaboutervoetbal, volleybal en tennis) gezamenlijk voor de jongste kinderen bewegingslessen aanbieden waarin alle aspecten van bewegen in één les samen komen. De sportbesturen hebben besloten te starten bij aanvang van het komende seizoen 2016 – 2017, eerst voor 4 tm 6 jarigen en later ook uit te bouwen met 2 t/m 4 jarigen. De KNGU (gymnastiekbond) speelt hier met het Nijntje Beweegdiploma landelijk op in en tracht dit door uniforme aanpak te stroomlijnen. Filosofie: Het halen van een zwemdiploma is de normaalste zaak van de wereld. Minstens zo belangrijk moet worden het halen van een beweegdiploma. Alle aspecten van bewegen komen aan bod (denk aan rollen, balanceren, werpen en vangen, “slaan”, schoppen en mikken, klauteren, huppelen en ook bv samenwerken). Gevarieerd bewegingsaanbod is namelijk noodzakelijk voor de aanleg van veel aansluitingen in de hersenen. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op fysieke en mentale gesteldheid. Je wordt later pas een goede turner, danser, korfballer, voetballer, volleyballer en tennisser als de basis in allerlei soorten van bewegen goed is aangelegd. Gekoppeld aan dit programma is een beweegnorm, doelen die gehaald moeten worden. Dat leidt als afsluiting tot een zekere basisstandaard, een diploma. Het UDIROS – Nijntje – Beweegdiploma. Daarna kan op 6 jarige leeftijd gekozen worden voor één of meer bestaande sporten op het sportcomplex.

 

  • Gymnastiek: Tineke van Stralen
  • Korfbal: Judith Tijsma
  • Voetbal: Sybrecht de Vries
  • Volleybal: Mandy van Ooijen
  • Tennis: Diet Duisterhout

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend