VV Heerenveen speelt WVV van de mat 5-1

VV Heerenveen speelt WVV van de mat 5-1

0

Door: Bram van Kruistum

HEERENVEEN – In een zeer sterk gespeelde wedstrijd heeft Heerenveen het bezoekende WVV geen schijn van kans gegeven. De ruime overwinning was niet eens geflatteerd. Trainer Marcel Valk kon weer beschikken over Soeren Grigoryan waardoor Bart Klapwijk op de bank kon plaatsnemen. Verder was het team ongewijzigd ten aanzien van vorige week.

Zoals te doen gebruikelijk namen de Feansters direct het initiatief en rolde de aanvallen richting het door Serkan Akbas verdedigde doel van de Winschotenaren. Vooralsnog kon hun verdediging, onder leiding van hun aanvoerder Gerard Buwalda, door stevig ingrijpen en het weggeven van corners Heerenveen van scoren afhouden. Maar na ongeveer een kwartier was de muur gesloopt. In de 15de minuut werd hun verdediging uitgespeeld en kon Kevin Regts, uit een voorzet van Ivar Span, de bal achter Akbas schuiven, 1-0. Amper bekomen van deze treffer lag drie minuten later de bal alweer in het doel van WVV. Kevin Regts speelde aan de zijkant van het strafschopgebied de bal naar Jacco Kuiper, die zich met een paar schijnbewegingen ruimte verschafte en met keiharde diagonale knal Akbas voor de tweede keer kansloos maakte. Tijd om even wat gas terug te nemen, maar mochten de bezoekers gevaarlijk worden dan was dat meestal uit standaardsituaties. Tot uitgespeelde kansen kwam WVV echter niet, die ruimte stond de verdediging van Heerenveen hen niet toe. Toch kwamen de bezoekers in de 31ste minuut aan een doelpunt. Een zwak moment van middenvelder Jordy Veenstra, bracht de verdediging in moeilijkheden en bal kwam tegen de hand van de op de grond liggende aanvoerder Paul de Jong. Scheidsrechter Kaper, die een prima wedstrijd floot, gaf een penalty. Deze werd door Kevin Wiegman benut, 2-1. Heerenveen was niet onder de indruk en  voerde het tempo weer op. Kansen waren er, de grootste van er voor Paul de Jong die vanaf twee meter de bal over het doel tilde, maar tot scoren kwam men voor de rust niet meer.

Mocht WVV na de pauze nog snode plannen hebben gehad, dan konden die in de 47ste minuut gelijk in de prullenbak worden gegooid. Ivar Span speelde aan de rand van het strafschopgebied Kevin Regts aan, die na een paar passen de bal hard achter Akbas knalde voor de 3-1. Na dat doelpunt bleef Heerenveen heersen en kwamen de bezoekers tot een paar corners. In de 70ste minuut kwam Stefan Bollen in het veld voor Regts, waardoor Kuiper in de spits ging spelen.  In de 72ste minuut stelde Kuiper, na een snelle aanval, Jordi Kouwenhoven in staat de 4-1 op het scorebord te zetten. Twee minuten later soleerde Stefan Bollen zich langs vier verdedigers, tot de laatste hem pootje haakte. Hij benutte zelf de strafschop voor de 5-1 stand. De trainers Marcel Valk en Robert Bos gaven al hun reserves nog speeltijd, maar dat had geen invloed meer op de wedstrijd. Compliment nog aan WVV dat een stevige doch sportieve wedstrijd speelde, maar Heerenveen was hen vandaag gewoon te sterk.

Komend weekend is voor Heerenveen geen competitiewedstrijd, maar een wedstrijd om de KNVB beker. Tegenstander op zaterdagmiddag om 17.00 uur is op Skoatterwâld zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend