Gaswinning Heerenveen wordt niet stilgelegd

Gaswinning Heerenveen wordt niet stilgelegd

0

HEERENVEEN – Het ministerie van economische zaken ziet geen reden om de gaswinning onder de wijk Skoatterwâld en industrieterrein IBF stil te leggen. Dit meldt de Leeuwarder Courant zaterdagochtend.

Afgelopen week heeft de gemeente Heerenveen per brief haar ongenoegen geuit over de gang van zaken rond de gaswinning onder  Heerenveens grondgebied. Volgens wint Vermilion gas op basis van een concept winningsplan dat nog niet is goedgekeurd.  In dezelfde brief vraagt de gemeente aan het ministerie om de gaswinning te staken.

Volgens het ministerie handelt Vermilion volgens de regels van een geldend winningsplan uit 2012 en kan de gaswinning gewoon doorgaan.

In 2015 heeft Vermilion een wijziging in het winningsplan aangevraagd bij het ministerie. Hier heeft het ministerie nog niet mee ingestemd omdat het eerst wilde wachten op de nieuwe mijnbouwwet die sinds 1 januari 2017 van kracht is. Inmiddels is het plan al wel in behandeling genomen.

Binnenkort wordt er een bijeenkomst georganiseerd over de gasboringen. Hierbij zullen Vermilion en de gemeente aanwezig zijn.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend