Toneelgroep Flora speelt “Hotel Krekt net” in Posthuis theater

november, 2019

za16nov20:0000:00Toneelgroep Flora speelt "Hotel Krekt net" in Posthuis theatereen klucht met veel deuren.....20:00 - 00:00

Meer

Activiteit details

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november zijn weer de beroemde en beruchte Flora Feestavonden in het Posthuis theater in Heerenveen. Traditiegetrouw speelt dan toneelgroep Flora een toneelstuk. Na een uitstapje naar een iets serieuzer stuk vorig jaar gaan we dit jaar weer een klucht spelen. Het is een stuk dat geschreven is door Rob van Vliet en in het Fries vertaald door Gurbe Dijkstra. Het stuk heet:

“Hotel Krekt net”

Durk (Uilke Regts) is hoteleigenaar. Hij is nogal chaotisch en probeert alles voor iedereen goed te doen maar slaat steeds de plank mis. Dan heeft hij ook nog te maken met klagende gasten omdat er steeds iets kapotgaat. Het hotel heeft geen goede naam, loopt slecht en ziet er ook verwaarloosd uit. Al het personeel is ontslagen dus Durk is naast manager ook nog klusjesman, kok en manusje van alles. Gelukkig heeft hij nog wel een kamermeisje in dienst. Nou ja gelukkig. Tiny (wederom Uilke Regts), het kamermeisje is erg lomp, direct en vooral lui. Julius (Wietze Punter) en Astrid (Pietsje v.d. Meer), een echtpaar, komen logeren. Zij zijn 25 jaar getrouwd. Maar al gauw verschijnt ook Sylvia (Marije Remmelts) in het hotel. Zij is de geheime minnares van Julius en doet er alles aan om hem definitief voor haar te winnen. Kobus (Willem Boonstra), vrijgezel en immer in het gezelschap van zijn kanarie Arie in een kooi, maakt het gezelschap compleet. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op Tiny, maar of dat wederzijds is…?

We spelen dit jaar dus met 5 spelers. Een kleine, maar ervaren bezetting die (als ze onverhoopt de tekst toch nog vergeten) gesouffleerd worden door Marjan v.d. Wal. De regie doen we dit jaar met elkaar. Tietie Remmelts is onze assistente voor van alles en nog wat. De grime is weer in handen van Alie de Jong en de decorbouwers zijn de zeer gewaardeerde Adrie Fransen en Hans Tillema.

Na de beide toneelavonden en de verloting, met door onze sponsoren beschikbaar gestelde prijzen, zorgt DJ Appie er weer voor dat de beentjes van de vloer kunnen. DJ Appie is al weer enige jaren een graag geziene gast op onze feestavonden. Vandaar ook dat hij ook dit jaar weer van de partij is.

Beide feestavonden beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is voor leden van buurtvereniging Flora gratis en voor introducees vragen we 10 euro per persoon.

We hopen jullie weer allemaal te zien! Tot dan!

De toneelclub

 

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 00:00

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend