november, 2019

ma25nov19:3022:30Lezing over Noord-Korea19:30 - 22:30

Meer

Activiteit details

Op maandagavond 25 november geeft Marc Roth een lezing over Noord-Korea in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen met als titel ‘De verbeelde werkelijkheid’.

Noord-Korea is regelmatig in het nieuws, maar blijft mysterieus. De spreker ondersteunt zijn verhaal met bijzondere anekdotes, foto’s, korte clips en ander beeldmateriaal. Deze avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Gesloten samenleving

Wat is de waarheid als we praten over Noord-Korea? En komt datgene wat we te zien krijgen überhaupt overeen met de werkelijkheid? Drs. Marc Roth heeft dit geheimzinnige land enkele keren bezocht. Hij zal proberen de sluier van ’s werelds meest gesloten samenleving op te lichten, maar ook hij heeft de wijsheid niet in pacht.

Waarheid is bijna altijd subjectief en heeft te maken met beleving, cultuur en (toevallige) omstandigheden, zeker als het Noord-Korea betreft. De ‘feiten’ over dit raadselachtige land zijn vaak geregisseerd. We kunnen ons ook afvragen of onze westerse kijk op dingen altijd per se waar is.
Als toerist in Noord-Korea mag je in principe niet alleen de straat op. Onder leiding van een gids kom je in een soort ‘showroom’ terecht, waar je slechts de dingen, plaatsen en locaties te zien krijgt waar het land trots op is. Toch zijn er soms mogelijkheden om buiten de gebaande paden te treden…

Pyongyang

Noord-Korea is een land met meer dan 25 miljoen inwoners, die proberen een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. Het uithangbord van het land is de hoofdstad Pyongyang. Daar is men de laatste jaren bezig met een enorme modernisering. Pyongyang wijkt nogal af van de andere steden in Noord-Korea.

De toegangsprijs voor deze lezing is € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan bij de servicebalie van de bibliotheek en via bmf.nl/noord-korea.

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:30

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend