Lezing over broeikaseffect - GrootHeerenveen

januari, 2018

ma22jan19:30ma21:30Lezing over broeikaseffect19:30 - 21:30 Bibliotheek Heerenveen

Meer

Activiteit details

Op maandag 22 januari geeft ir. Ger-Jan Goedvriend een lezing over de invloed van het broeikaseffect op ons klimaat in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

De aanvangstijd is 19.30 uur en deze bijeenkomst duurt tot circa 21.30 uur. Tevoren aanmelden is gewenst.

Het klimaat verandert, maar waardoor? Verdachten zijn de industrie en het transport met de uitstoot van broeikasgassen als kooldioxide en stikstofoxide. Sinds kort hebben zij gezelschap van de melkvee- en pluimveehouders, die verantwoordelijk worden gehouden voor de uitstoot van respectievelijk methaan- en ammoniakgas. Is die verdachtmaking terecht?

Belangrijke vragen

Hoe ging dat in tijdperken als Krijt en Paleoceen, waarin het kooldioxide- en methaangehalte van de atmosfeer veel hoger was dan nu? En wat te denken van vulkaanerupties en van moerasgebieden, die zwaveloxiden en as-stof respectievelijk methaangas produceren? Wat maakt een gas tot broeikasgas? En welke effecten kunnen we verwachten bij een veranderend gehalte aan broeikasgassen? Tijdens de lezing wordt op deze en andere vragen een antwoord gegeven.

Spreker

Ir. Goedvriend (1949) was wetenschappelijk onderzoeker, milieutechnoloog bij TNO en docent Milieuvakken aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Verder doceerde hij scheikunde op vwo en havo.

Voor het bijwonen van deze lezing kan men zich aanmelden via www.bibliotheekheerenveen.nl en bij de servicebalie in de bibliotheek. De toegangsprijs bedraagt €3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden van de bibliotheek.

Tijd

(Maandag) 19:30 - 21:30

Locatie

Bibliotheek Heerenveen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend