Cursus Modeltekenen in de Heerenveense School

september, 2019

vr27sep13:3016:00Cursus Modeltekenen in de Heerenveense School13:30 - 16:00

Meer

Activiteit details

13 september, op vrijdagmiddag, start een cursus modeltekenen van zes lessen in de Heerenveense School. De cursus wordt verzorgd door Elske Schotanus. Onlangs was haar werk te zien bij Galerie De Lytse Skientme in Koudum.

Elske Schotanus over de cursus: “Om naar model te tekenen heb je weinig aan theorieën of handboeken. Het is een kwestie van kijken en doen. Zes keer, op vrijdagmiddag, staat er een model klaar. De cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Meestal poseert een vrouw, als het lukt is er nu en dan een mannelijk model. Meestal naakt, een enkele keer gekleed of wordt het model gevraagd ‘iets’ te doen met doeken, een stok of iets dergelijks om een variatie aan houdingen te krijgen.

Na een korte inleiding beginnen we met korte standen die de deelnemers uitlokken los te komen. Korte poses bieden de kans spannende houdingen vast te leggen. Na de pauze wordt het model gevraagd een langere stand in te nemen: 15 à 20 minuten staand, zittend of liggend. Zo is er voldoende tijd om een meer uitgewerkte tekening te maken.”

Daartnaast starten series modeltekenen van zes lessen op vrijdagmiddag 1 november en zaterdagochtend 8 november.

Informatie en aanmelding:

ateliersmajeur.nl/cursussen/modeltekenen-elske-schotanus/of info@elskeschotanus.nl

 

Tijd

(Vrijdag) 13:30 - 16:00

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend