Concert Filharmonie Der Aa

december, 2019

zo15dec19:3021:15Concert Filharmonie Der AaMuziek van Beethoven, Berlioz en Dvořák19:30 - 21:15

Meer

Activiteit details

Filharmonie Der Aa verzorgt op zondag 15 december in de Rinkelbom in Heerenveen een concert met muziek van Beethoven, Berlioz en Dvořák.

Het programma wordt geopend met de bruisende ouverture Benvenuto Cellini van Hector Berlioz. Dan volgen de orkestrale opening van de 2de akte, La fuite en Egypte, uit het oratorium L’enfance du Christ van dezelfde componist en de Romance voor viool en orkest van Dvořák. Na de pauze voert het orkest de overbekende 5e symfonie van Beethoven uit. Het concert staat onder leiding van Jacob Slagter. Solist in de Romance van Dvořák is Reinold Broersma.

Hector Berlioz stond bekend als een hartstochtelijke persoonlijkheid, die de muzikale conventies van zijn tijd aan zijn laars lapte. Zijn idool was Ludwig van Beethoven, eveneens een onstuimig karakter. Tussen beide geweldenaren brengt Dvořák de warmbloedige Slavische ziel tot klinken.

Filharmonie Der Aa is een symfonieorkest dat in 2009 werd opgericht als KamerFilharmonie Der Aa. Het bestaat uit amateurmusici uit de drie noordelijke provincies, die op een zo hoog mogelijk niveau muziek willen maken. Sinds december 2017 is Jacob Slagter chef-dirigent van het orkest. Slagter is lange tijd als solo-hoornist verbonden geweest aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij werkte nauw samen met dirigenten als Bernard Haitink, Leonard Bernstein en George Solti. Inmiddels richt hij zich uitsluitend op het dirigentschap. Vorig seizoen verzorgde hij met Der Aa uitvoeringen van de 1ste symfonie van Mahler en de 5de symfonie van Tsjaikovski.

Reinold Broersma studeerde viool aan de conservatoria van Den Haag en Zwolle bij Ilona Sie Dhia Ho en Heinz Oberdorfer. Reeds vanaf zijn studieperiode is hij in binnen- en buitenland actief, als violist in diverse orkesten en kamermuziekgezelschappen en als viooldocent aan verschillende instituten. Solistisch trad hij onlangs nog op in het vioolconcert van Ludwig van Beethoven. Sinds 2013 is hij concertmeester van Filharmonie Der Aa.

 

 

Tijd

(Zondag) 19:30 - 21:15

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend