Auteur Özcan Akyol te gast bij SLAH

november, 2019

di19nov20:0022:00Auteur Özcan Akyol te gast bij SLAH20:00 - 22:00

Meer

Activiteit details

Dinsdag 19 november ontvangt de SLAH(stichting literaire activiteiten Heerenveen) de auteur Özcan Akyol in museum Belvedère.

Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist . Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras. Zijn debuutroman Eus (2012), werd direct een succes; in een week tijd werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse televisieprogramma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit. Ondertussen zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

In maart 2014, vlak voor het WK, verscheen het boekje: ‘Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?!‘, een voetbalbundel die hij samen met @DuBlanqeBogarde schreef.

De tweede roman van Özcan Akyol is ‘Turis’. (2016) en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur. In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en de VRT op Canvas. Deze duizendpoot is ook tafelheer bij de wereld draait door en presenteert ook nog; sterren op het doek.

De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via reserveer@slahheerenveen.nl. Tijdens de avond is één van de twee zalen van het museum te bezoeken(inclusief). De SLAH ontvangt Ozcan Akyol in museum Belvedère, Oranje Nassaulaan 12 Oranjewoud. €10, donateurs en jongeren betalen €5
alleen contante betaling mogelijk.

Tijd

(Dinsdag) 20:00 - 22:00

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend