Haken in Akkrum voor Langste Vogeltjeslijn ter Wereld

Haken in Akkrum voor Langste Vogeltjeslijn ter Wereld

0

AKKRUM – Doarpskeamer Akkrum/Nes organiseert tijdens de voorjaarsvakantie verschillende activiteiten voor de schooljeugd.

Tijdens de wekelijkse inloopmiddag op dinsdag 19 februari 2019 kan de jeugd van 10 tot 18 jaar langskomen om stripbladen te ruilen. ,,Van Suske en Wiske tot Donald Duck, alle titels en soorten stripboek mogen van eigenaar verwisselen’’, aldus de organisatoren.

Het bord-kaartspel Keezen staat op vrijdagmiddag 22 februari 2019 centraal. Ook andere bordspelletjes kunnen dan worden gespeeld. De spelletjesmiddag is ook weer bedoeld voor de jeugd van 10 tot 18 jaar.

Haken in Akkrum voor Langste Vogeltjeslijn ter Wereld

Doarpskeamer Akkrum/Nes wil dat beide dorpen ook weer meedoen aan landelijke project van het vervolg van de grootste gehaakt deken van de wereld. Het thema daarvan is “Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”. Doel is dat deelnemers zoveel mogelijk vogeltjes in welke vorm dan ook maken, maar wel van garen of textiel. Ze komen straks aan de langste vogeltjeslijn. De “langste vogeltjeslijn” wordt tijdens het Textielfestival Weerribben op 14, 15 en 16 juni 2019 gepresenteerd. Daarna gaan de vogeltjes naar diverse goede doelen. Op Facebook staat meer op de pagina “Haak je aan?”

Tijdens de inloopmiddagen op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur kunnen hakers, breiers en andere belangstellenden aanhaken in Doarpskeamer ED aan de Rakswâl 19 in Akkrum. Dat kan in maart, april en mei. Doarpskeamer ED zorgt voor voorbeelden, het materiaal en ondersteuning.

Bij de foto: Het eerst fantasievogeltje voor de Langste Vogeltjeslijn ter Wereld is gemaakt in Akkrum. Het beestje bungelt tijdelijk in Doarpskeamer Akkrum, waar straks meer vogels worden gehaakt en gebreid.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend