Ireen Wüst wereldkampioen op 1500 meter in Inzell

Ireen Wüst wereldkampioen op 1500 meter in Inzell

0

INZELL – Ireen Wüst is zondag wereldkampioen op de 1500 meter geworde.n Met een tijd van 1:52.81 was de Heerenveense sneller dan alle anderen op de WK afstanden in het Duitse Inzell.

Wüst was een halve seconde sneller dan de nummer twee, Miho Takagi, uit Japan. De Amerikaanse Birttany Bowe werd derde.

“Dit is echt heel bijzonder,” zei Wüst direct na afloop van de race. “Ik wilde deze zo graag winnen, voor Paulien.” Schaatsster Paulien van Deutekom was een goede vriendin van Wüst. Ze overleed dit jaar aan een slopende ziekte. “Ik denk dat ze me vandaag een beetje heeft geholpen.”

Titelverdedigster Heather Bergsma ontbreekt dit schaatsseizoen, want zij heeft een schaatspauze ingelast en werd vorig jaar moeder.

Het is de vierde keer dat Wüst wereldkampioen wordt op deze afstand. Eerder was ze dat in 2007, 2011 en 2013. Wüst is ook regerend Olympisch kampioen. Maar de overwinning in Inzell is anders dan anders, zegt Wüst. “Dit is anders dan normaal. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest in mijn carrière. Als het dan lukt… Dat is ongekend. Dit is absoluut de mooiste!”

Antoinette de Jong werd vijfde, met een tijd van 1:53.76. Toen ze die tijd neerzette, was dat een baanrecord, maar vier van de zes vrouwen die naar haar startten, gingen daar nog voorbij.

Foto: ©Martin de Jong

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend