Acht van Langezwaag op zaterdag 16 februari

Acht van Langezwaag op zaterdag 16 februari

0

LANGEZWAAG – 31 jaar geleden vroeg Rabobank directeur Ate v.d.Wal aan zijn hardloopvereniging SV Friesland uit St.-Jabik of zij ook een loop in Langezwaag wilden organiseren.

Hij had de SV Langezwaag al gevraagd of ze daar mochten inschrijven-verkleden-douchen en consumptie nuttigen.

Samen met Catrinus Merkuur had hij een route bedacht door mooi natuurgebied en zij wilden die wel uitzetten. SV Friesland had al veel lopen maar als ze alleen de inschrijving, tijdwaarneming en uitslagen hoefden te regelen kon dat wel. Ook kwam daarbij de eindverzorging altijd een goede service voor de lopers met warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De gemeentelijke vergunning en verkeersregelaar verzorgde de SV Langezwaag ook Bonne v.d.Bij doet dit nu ook al weer vele jaren.

De samenwerking werkte uitstekend en in 1989 was de eerste editie met 150 deelnemers, het jaar daarop 207 en dat zijn mooie aantallen als men weet dat er meer lopen zijn in die periode mits februari. Tegenwoordig zit men op ruim 300 deelnemers veel hangt van de weersomstandigheden af is het slecht weer dan blijven de mooiweerlopers thuis.

Zaterdag de 16e februari is de 31e editie de lopers kunnen kiezen uit 5-10-16 of een halve marathon. Onderweg zijn er verzorgingsposten met lauw water. Voor € 5,00 mag men deelnemen, je hoeft niet lid te zijn van sportbond of vereniging de jeugd die 2½ km lopen betalen € 4,00 en krijgen een medaille als herinnering en voor de snelsten een standaard of beker.

De inschrijving is vanaf half 10 in de recreatiezaal van de sporthal van SV Langezwaag de start en finish is voor het gebouw en parkeren op het parkeerterrein en langs de kant van de weg, parkeerwachters wijzen de plaatsen aan waar je mag parkeren.

Wie een medaille wil bij de senioren kan die na het volbrengen van de loop kopen bij de inschrijvers voor € 3,00 maar dat zijn er maar weinig, de meesten lopen iedere week en hebben de kast vol medailles. Daarom hanteert de organisatie ook inschrijven voor organisatiekosten.

Al de gelopen tijden komen als uitslag op de sites www.8vanlangezwaag.nl en www.svfriesland.nl ook verslagen en fotoreportages staan daar op.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend