Rondleiding door PUIN HOOP op dinsdag 26 februari

Rondleiding door PUIN HOOP op dinsdag 26 februari

0

HEERENVEEN – Puin Hoop is de nieuwe tentoonstelling in Afslag BLV en geeft impressies van Syrië voor en tijdens de burgeroorlog. Tot 17 maart 2019 wordt hun werk getoond in de dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen.

Theo de Feyter bezocht Syrië vele malen en legde er de rijke cultuur in tekeningen en gouaches vast. In de laatste jaren van de burgeroorlog bezocht hij de plekken die hij zo goed kende opnieuw en werd hij geconfronteerd met de destructieve gevolgen van het geweld. Zijn indrukken daarvan zijn te zien in de expositie. De naar Nederland uitgeweken Syrische fotograaf Giath Taha onderzoekt in zijn werk het gecompliceerde karakter van het conflict en de dramatische uitwerking ervan op de Syrische bevolking. In zijn werk staan doorgaans de mensen centraal die proberen te overleven te midden van geweld, verwoesting en angst in huizen die geen beschutting meer bieden.

Puin Hoop laat op bijzondere wijze de samenwerking tussen de twee kunstenaars zien, waarin de combinatie van fotografie, tekeningen en gouaches tegelijkertijd de puin, maar ook de hoop in Syrië centraal stellen.

Rondleiding

Theo de Feyter (kunstenaar en archeoloog) en Giath Taha (fotograaf) geven dinsdag 26 februari een exclusieve rondleiding door hun tentoonstelling. De kunstenaars doen uit de eerste hand verslag van hun ervaringen in het Syrische oorlogsgebied. U heeft daarmee een unieke gelegenheid uw kennis en begrip van de actuele gebeurtenissen te verdiepen. Aanvang om 14.00 uur in AFSLAG BLV, Minckelersstraat 11 in Heerenveen. De rondleiding duurt maximaal een uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon (inclusief koffie/thee). Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden op onze website: https://www.museumbelvedere.nl/afslag-blv/.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend