Cultuurklank Festival in De Rinkelbom

Cultuurklank Festival in De Rinkelbom

0

HEERENVEEN – Het weekend van 9 en 10 februari staat De Rinkelbom in het teken van culturen. Verschillende cultuuraanbieders uit de hele gemeente Heerenveen komen hier optreden, geven workshops en kunnen je meer vertellen of hun activiteiten. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Deze editie staat in het teken van de grote diversiteit aan cultuuraanbieders. Tijdens het festival zijn er gratis workshops, diverse optredens, een muzieklokaal vol instrumenten om uit te proberen, karaoke én er is een foodplaza in het hart van het gebouw. Een weekend vol muziek, dans, kunst en lekker eten dus. De Rinkelbom wordt omgetoverd tot een plek waar je met het hele gezin naar toe kunt gaan of in je eentje om je eens heerlijk onder te dompelen in de vele facetten van cultuur.

Met optredens van onder andere de MEX Rockband, Jan de Roas Sjongers, Harmonie Akkrum, Flowerpowerkoor, Oratoriumkoor COV, Naomi’s Bellydance School, Stichting Latinos Unidos, enJOYcreation en de Bigband Heerenveen belooft de zaterdag een muzikaal én dansbaar feestje te worden. Daarnaast kun jij bij Muziekcentrum De Speeldoos en bij Dansschool Hier! kennis maken met docenten én is er een klankschalensessie. Wil je kind kennismaken met muziek dan is AMV met Victoria Nair-Price wellicht een leuke workshop om te volgen. Of maak kennis met Mini Theater Friesland. Daarnaast is op zaterdag Erya-art aanwezig met een leuke workshop realistisch tekenen en bij De Geele Bosch kun je heerlijk knutselen.
Op zondag is de line up net even anders met Brassband Advendo, Brassband Pro Rege, Sjongnocht en Daan Douma. Of kom je meedansen bij Salsero Mboka? Of probeer muziekinstrumenten uit bij Jelle Visser, Janneke Zwezerijnen-Boeschoten Ingrid Beerda-Hütten en/of Arjan van der Boom. Of leer er direct zingen bij zangschool Vocalliezz. Wat past er bij jou? Op deze zondag is Linda Sinnige aanwezig met de Villa Ontdektafel en haar spel Dikke Draai Ananas en Kirsten Krijthe tekent er op los met jong en oud! Heb je altijd al eens willen programmeren? Dan kun je bij Marloes van der Meulen terecht.

Bij een festival hoort natuurlijk ook heerlijk eten. Probeer eens Turks eten van Afiyet Olsun, Caribisch van stichting Showteam Latinos Unidos, Indonesisch van Mammiejammie, Pakistaans bij Shazia’s Oriental Food of de wereldkeuken bij Welcome Foodlovers. Leuk detail: Afiyet Olsun gaat op zaterdag om 14.00 uur een kookdemonstratie Bulgur Pilav verzorgen en op zondag om 14.00 uur de demonstratie van een Turkse omelet.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend