Burgertop van G1000Heerenveen vol

Burgertop van G1000Heerenveen vol

6

HEERENVEEN – De burgertop van de G1000Heerenveen is vol. Vierhonderdvijftig mensen hebben zich aangemeld om op zaterdag 9 februari mee te denken, praten en beslissen over de toekomst van het centrum van Heerenveen.

Meer mensen passen er niet in de zaal. Daarom is de inschrijving voor inwoners met een uitnodiging nu gesloten. Voor vrije denkers, ondernemers en ambtenaren zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Verantwoordelijk voor de organisatie van de burgertop is Harm van Dijk van G1000nu: “Geweldig dat er zoveel betrokkenheid is. Het liefst laten we iedereen die wil, meedoen. Maar de zaal is gewoon niet groter en een grotere zaal is niet beschikbaar.”

Hele gemeenschap aan tafel

Van Dijk: “De G1000 is bedoeld om met de hele gemeenschap van Heerenveen ideeën te bespreken voor het centrum, plannen te ontwikkelen en keuzes te maken voor de toekomst. Het is heel fijn dat iedereen meedoet: inwoners die in het centrum wonen, winkelen of er iets gezelligs doen, ondernemers die er hun boterham verdienen, politici die beslissingen nemen voor de toekomst en ambtenaren die ervoor zorgen dat de gemeente goed functioneert.”

Van burgertop naar burgerbesluit

De burgertop op 9 februari is de eerste in een serie bijeenkomsten van de G1000Heerenveen. Burgertopdeelnemers die dat willen, kunnen ook meedoen aan het vervolg en de ideeën voor het centrum uitwerken naar concrete plannen. Dit resulteert op 25 mei in een burgerbesluit over het centrum van Heerenveen. De gemeenteraad behandelt het burgerbesluit in juni.

6 reacties

 1. Ben niet uitgenodigd. Is ook niet belangrijk. Maar 1 ding wil ik wel kwijt: Alsjeblief ban het woord “SALE” uit de winkels. We leven in Nederland. Oh u zegt, we zijn multiculti ? Waarom dan niet gelijk in alle wereldtalen ?
  Nederlands en/of Fries dus maar geen SALE !!!

 2. Kom met een centraal thema dat ook mensen van verder weg naar Heerenveen trekt. Winkelcentra zijn er al veel te veel, unieke ervaringen heb je nodig. Feannetie ook aangehaakt?

  • Alsjeblief geen Feannetie alleen ter fevre van een horecabons. Vergeet niet dat dan weer een oud stukje Heerenveen verdwijnt en in het niet-hoogseizoen alleen maar onbenut water is. Wat zouden er meer zijn: mensen met een boot die “in” het Gemeenteplein willen varen of dagjesmensen met welk vervoermiddel anders dan een boot zich willen/kunnen vermaken met activiteiten welke het gehele jaar door iets te betekenen kunnen hebben (en niet per definitie voor de lokale horeca)

   • Niet alleen ten faveure van een horecabons. Maar aub niet op voorhand ideeen uitsluiten. Eerst ALLE ideeën verzamelen, daarna pas schiften of wenselijkheid, haalbaarheid ed.
    Daarnaast ook SWOT analyse maken ism professionele partijen.
    Maar eerst dus de bevolking vragen om haar ideeën. Zonder voorbehoud vooraf.

 3. Ik ben met een kleine onderbreking van 2 jaar inwoner van Heerenveen sinds 1954 en heb genoeg gezien hoe Heerenveen is veranderd en verpest; het mooie oude postkantoor, de bewaarschool, de watertoren, de kruiskerk, de hoofdbrug, de Dracht was vroeger een straat met klinkers, bomen, ijzeren hekjes. De Greiden was nog weiland waar we kievitseieren zochten….. De senioren onder ons die ook minimaal sinds de mid jaren 50 hier wonen kunnen het zich allemaal nog wel herinneren. Ik moet altijd lachen wanneer er een wandeling langs uh “oud” Heerenveense bezienswaardigheden wordt georganiseerd. In hun fantasie/herinnering ?
  Al het mooie is weg, verpest. En nu ook nog het Gemeenteplein slopen en een poging doen om iets van een hoofdbrug terug te krijgen ? Hou op. Prima maar dan ook de andere gesloopte objecten terug. Ik weet best dat dat niet meer kan maar denk goed na voor je een van de laatste stukjes oud Heerenveen naar de kloten helpt.

  • Ik ben het helemaal met je eens dat Heerenveen totaal geen historisich besef heeft. Johan Veenstra noemde in zijn stiekelstokkies dat er in Heerenveen cultuurbarbaren wonen en dat kan ik alleen beamen.

   Ik ben wel “uitverkorene” voor die g1000, maar ga het allemaal eens nuchter bekijken en dan mijn eigen conclusie over het één en ander hebben.

X
X

Deel dit met een vriend