Gemeente Heerenveen hijst de regenboogvlag

Gemeente Heerenveen hijst de regenboogvlag

3

HEERENVEEN – In het afgelopen weekend is de Nederlandse vertaling van de zogenaamde ‘Nashvilleverklaring’ ondertekend door verschillende partijen.

De verklaring wijst onder andere homoseksualiteit, het homohuwelijk en transgenderisme af.

Bij de gemeente Heerenveen wappert daarom donderdag de regenboogvlag. Hiermee laat de gemeente Heerenveen samen met andere Friese gemeenten zien dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. ,,We zijn ‘vóór liefde en tegen uitsluiting. Daarom laten we met elkaar een proteststem horen” laat de gemeente weten via Facebook.

Foto: ©Dennis Stoelwinder

3 reacties

  1. Waarom moet een gemeente hiervoor een politiek statement maken door een vreemde vlag te hijsen? Waarom wordt dit ‘christelijke’ statement tegen gegaan worden door een gemeentelijk populistische symbool politiek? Het is wettelijk geregeld dat iedereen zich moet houden aan de regels tegen discriminatie. Als ze echt beleid willen voeren is een gesprek aangaan met betrokken geloofshuizen, ze op het matje roepen en eventueel dreigen en overgaan tot sluiting.
    Vreemde vlaggen op een publiekshuis als het gemeentehuis is ongewenst en gevaarlijk

  2. Heel hypocriet. Vertegenwoordigers van de bloederige Chinese dictatuur zijn méér dan van harte welkom bij de gemeent dan geen woord over mensenrechten, kampen, Tibet etc. Maar hier een klokje klepel verhaaltje en weer de tolerante gutmensch uithangen. Bah, laf en huichelachtig.

  3. Heb ik een probleem met deze vlag en/of homo’s/lesbiennes ? Absoluut niet. Waar ik WEL een probleem mee heb is het niet gescheiden zijn van politiek en religie (welke dan ook) Politiek dient seculier te zijn en niet onder invloed van meningen welke in oude “sprookjesboeken” verkondigd worden. Geloven ? Prima. Achter de prive voordeur en in het gebedshuis. Naar mijn mening zouden alle politieke partijen gestoeld op religieuze opvattingen verboden moeten worden; ook in de naam van die partijen. Dan krijg je ook geen discussie meer over het niet tolereren van andersdenkenden of geaardheid. Dan telt alleen uitsluitend nog het respect. Dat heeft dan niets meer te maken met linkse- of rechtse politiek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend