Daan Breeuwsma: “Op mijn oude dag de titel prolongeren is wel mooi”

Daan Breeuwsma: “Op mijn oude dag de titel prolongeren is wel mooi”

0

HEERENVEEN – Daan Breeuwsma uit Akkrum is zondagmiddag voor de tweede keer Nederlands kampioen shorttrack geworden in Thialf.

Itzhak de Laat uit Leeuwarden werd tweede. Sven Roes uit Gytsjerk eindigde verrassend derde. Breeuwsma is door de winst zeker van een plaats aan de start bij het EK shorttrack in Dordrecht.

Breeuwsma wint op twee afstanden

Breeuwsma won zondag de 1500 meter, maar ging op de vijfhonderd meter onderuit. Jasper Brunnsman werd op die afstand eerste. Hij finishte voor Itzhak de Laat; Breeuwsma’s grootste concurrent in het algemeen klassement.

Op de duizend meter maakte Breeuwsma duidelijk dat hij toch echt de beste is. Hij schreef de afstand op zijn naam.

In de superfinale over drieduizend meter was Sven Roes de snelste. Door de winst eindigde hij in het algemeen klassement als derde.

Van Ruijven pakt de titel bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Lara van Ruijven. Suzanne Schulting was de grote favoriet in Thialf, maar ging op de vijfhonderd en duizend meter onderuit. Ze begon zondag goed door de winst op de 1500 meter te pakken. Daarna ging het twee keer mis, waardoor ze veel punten voor het eindklassement misliep.

De 26-jarige Van Ruijven was in 2015 ook al Nederlands kampioen shorttrack. Zondag in Thialf won de vijfhonderd meter en pakte ze daarmee de klassementsleiding. Haar voorsprong werd alsmaar groter toen ze ook de duizend meter won en Schulting viel.

Schulting was nog wel de beste in de afsluitende superfinale. Voor Rianne de Vries was het een teleurstellend weekend; zij werd vijfde in het algemeen klassement.

EK shorttrack in Dordrecht

Komend weekend is het EK shorttrack in Dordrecht. De komende dagen zal duidelijk worden welke shorttrackers daar aan de start verschijnen. Breeuwsma en Van Ruijven zijn door hun Nederlandse titel zeker van een startbewijs. Ook Suzanne Schulting mag zich waarschijnlijk voor het EK gaan klaarmaken. De officiële bekendmaking volgt deze week.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend