Doneer actie voor restauratie kerktoren Heilige Geestkerk Heerenveen

Doneer actie voor restauratie kerktoren Heilige Geestkerk Heerenveen

0

HEERENVEEN – Vanaf 1933 is de Heilige Geestkerk in Heerenveen gezichtsbepalend voor het centrum van Heerenveen.

De Petrus en Paulusparochie mag al die jaren al genieten van dit prachtige gebouw en doet z’n best om deze kerk in goede staat door te geven aan de volgende generatie.

Zo is bijvoorbeeld in de afgelopen jaren het dak van de kerk geheel gerenoveerd. Door inzet van veel vrijwilligers vanuit de parochie zijn acties opgezet, fondsen aangeschreven en uiteraard een forse investering gedaan vanuit de eigen middelen om deze renovatie te realiseren.

Ook is destijds een succesvol beroep gedaan op de Heerenveners die geen directe affiniteit met de parochie hebben, maar wel graag het kerkgebouw willen behouden voor de toekomst.

Onlangs is na inspectie gebleken dat ook de toren van de kerk toe is aan vervanging van het leien dak.

Naast opnieuw alle inzet vanuit de parochie wil de parochie graag ook nu weer een beroep op de Heerenveense burgers doen om ook deze renovatie tot een succes te maken.

Om een nog betere indruk te krijgen van de kerk verwijzen maakte men een korte presentatie van de kerk via een filmpje waarbij u naast verdere informatie ook een heel mooi beeld krijgt van het prachtige gebouw.

,,Wij hopen dat u ook voor deze actie warm loopt en er mee voor zorg draagt dat in de toekomst niet nog meer gezichtsbepalende gebouwen uit Heerenveen verdwijnen. U kunt uw financiële bijdrage storten op NL23RABO0351428992  o.v.v. Hou de toren hoog. Alvast dank voor uw betrokkenheid en bijdrage!” laat Stichting behoud RK kerk Heerenveen weten.

Ook is er een doneer actie opgezet. Doneren kan via deze link: https://www.doneeractie.nl/hou-de-toren-hoog/-32198?fbclid=IwAR1vOPXGdtLl1KocYlfU9rTIUesN4_XLUtBcjr6Hw4pOFLc7I0tr6H0bINY 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend