Heerenveen op 8 maart 2019 omgedoopt tot Vrouwenveen

Heerenveen op 8 maart 2019 omgedoopt tot Vrouwenveen

0

HEERENVEEN – Heerenveen wordt op initiatief van D66 op 8 maart, omgedoopt tot Vrouwenveen. Het plan kreeg tijdens de gemeenteraad van 17 december steun van nagenoeg de gehele Gemeenteraad.

Door het initiatief wordt in ieder geval op 8 maart, internationale vrouwendag, extra aandacht gevestigd op het belang van diversiteit in de politiek en de rol van vrouwen daarin, in het bijzonder.

Volgend jaar is het namelijk precies honderd jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen in Nederland, twee jaar na de invoering van het algemene kiesrecht voor mannen. D66 wil met het voorstel het belang van diversiteit in de politiek onderstrepen.

Raadslid Ojanne de Vries – Chang: ‘In Heerenveen hadden wij tot vanmiddag de unieke situatie dat er een meerderheid aan vrouwelijke raadsleden was. Laten we dit uitdragen en het belang van een diverse en representatieve gemeenteraad benadrukken’.

Naast het voor 1 dag omdopen naar Vrouwenveen, komt er een plan om honderd jaar kiesrecht actief uit te dragen en daarbij aansluiting te vinden bij nationale en provinciale initiatieven.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend