Kandidaten voor Groene Lintje 2018 bekend

Kandidaten voor Groene Lintje 2018 bekend

0

HEERENVEEN – Elk jaar wordt het Groene Lintje  uitgereikt aan een persoon, bedrijf of organisatie die een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van onze omgeving hebben geleverd.

Voor 2018 zijn nu de  kandidaten bekend. Tot en met 24 januari kan er gestemd worden voor de publieksprijs.

Er zijn zes kandidaten genomineerd. Benny Holtrop uit De Knipe vanwege zijn natuurtuin, waarmee hij laat zien hoe aandacht voor de natuur op enkele vierkante meters iets prachtigs kan voortbrengen. Stichting Tijd timmert aan de weg met het gedachtengoed van Le Roy en de Ecokathedraal. Miedema Natuurlijk is een biologische melkveehouderij waar ook hazen, insecten en weidevogels zich tuis voelen. Ekoplaza Heerenveen is niet alleen een biologische supermarkt maar ook een onderneming waar maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. De Reuzedei, hét duurzaamheidsevenement in Akkrum. En tenslotte de ecologische bloementuin bij Huize Voormeer, een paradijs voor de bijen. Zie voor de meer uitgebreide motivatie van de nominaties de website van GroenLinks-Heerenveen (http://groenlinks-heerenveen.nl)

Er worden zoals gebruikelijk twee prijzen uitgereikt; een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan men een stem uitbrengen via  secretaris@groenlinks-heerenveen.nl . De prijs van de jury wordt bepaald door de juryleden Lolke Eijzenga, Sasja Wolters en Hilda Feenstra.

Op vrijdag 25 januari 2019 zal om 20:00 uur de prijsuitreiking plaats vinden in gebouw Trinitas in Heerenveen. Daarbij wordt een klein concert verzorgd door Marjolein Wielinga uit Heerenveen.  Zij speelt fagot en zal verschillende korte stukken spelen om de veelzijdigheid van het instrument te laten horen. Belangstellenden zijn  van harte welkom.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend