Kerstconcert Jan de Roas Sjongers in Oldeberkoop

Kerstconcert Jan de Roas Sjongers in Oldeberkoop

0

OLDEBERKOOP – Ieder jaar geven de Jan de Roas Sjongers uit Nieuwehorne een concert in kerstsfeer. Dit jaar wordt dat concert gegeven in de sfeervolle Bonifatiuskerk van Oldeberkoop en wel op vrijdag 21 december.

Onder leiding van dirigente en pianiste Sitta Bosman wordt een grotendeels vernieuwd kerstrepertoire ten gehore gebracht. De mannen van de Jan de Roas Sjongers zingen tijdens dit kerstconcert in vele talen: Nederlands, Fries, Duits, Engels en zelfs in het Zweeds.

De Jan de Roas Sjongers gingen 22 jaar geleden van start. Het koor is vernoemd naar straatzanger Jan de Roos uit Ureterp, die later jarenlang in Groningen woonde. Ook in zuidoost-Friesland was hij een bekende verschijning. Soms met pet, soms met hoge zwarte hoed, breed zwaaiend met zijn wandelstok, gekleed in een zwarte kuitentikker, die rijkelijk behangen was met medailles, speldjes en zelfs doppen van yoghurtflessen.

Het mannenkoor Jan de Roas Sjongers zingt een breed internationaal repertoire met volksaardige liederen uit vele landen.

Het kerstconcert in Oldeberkoop begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €7,50. Kinderen tot 13 jaar betalen €2,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Fa. A de Jong en Zn, VVV Kantoor, Wolvegasterweg 1 Oldeberkoop, telefoon 0516451261, en bij Jan Heida (janheida50@hotmail.com), tel. 0513-541961.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend