IJshockeyhal in Heerenveen moet per direct dicht

IJshockeyhal in Heerenveen moet per direct dicht

0

HEERENVEEN – De ijshockeyhal in Heerenveen is op bevel van burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen gesloten.

De constructie van de hal is te gevaarlijk om langer open te blijven. Wat er precies aan de hal mankeert, is nog niet bekend. De gemeente Heerenveen geeft donderdagavond op een persconferentie meer uitleg.

De sluiting van de hal is een grote klap voor  de UNIS Flyers, die hun thuiswedstrijden daar houden en er ook trainen. Volgens voorzitter Henk Hoekstra wordt voor de training eerst uitgeweken naar Leeuwarden. De eerste thuiswedstrijd is over anderhalve week. Wat daarmee gebeurt, wordt nog bekeken.

Verouderde hal aanpakken

De ijshockeyhal is in 2006 voor het laatst verbouwd. Bij de renovatie van Thialf een paar jaar geleden is de hal niet meegenomen. Er bestaan al langer plannen om de verouderde hal ook aan te pakken. Die verbouwing zou mogelijk in 2020 beginnen.

De ijshockeyhal is eigendom van de gemeente Heerenveen. Het onderhoud is in handen van Thialf.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend