Drie jaar cel voor inbreken bij bejaarden

Drie jaar cel voor inbreken bij bejaarden

0

HEERENVEEN – Twee mannen uit Lelystad hebben beide drie jaar celstraf gekregen voor het inbreken in bejaardenwoningen en zorgcentra.

Justitie denkt dat de mannen verantwoordelijk zijn voor meer dan honderd inbraken, maar heeft niet voor alle inbraken voldoende bewijs. De mannen waren vooral actief in het noorden. In Fryslân hebben ze ingebroken in Drachten, Joure en Heerenveen. Ze namen vooral sieraden en geld mee, omdat dat makkelijk is mee te nemen.

De rechtbank neemt het de verdachten kwalijk, dat ze geen verantwoordelijkheid voor de inbraken hebben genomen en dat de inbraken specifiek gericht waren op huizen waar oudere mensen wonen. De mannen moeten in totaal een bedrag van vierduizend euro aan schadevergoeding betalen, verdeeld over vier van hun slachtoffers. Beide mannen komen onder toezicht van de reclassering te staan.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend