74ste Sprookje in Heerenveen: ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’

74ste Sprookje in Heerenveen: ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’

0

HEERENVEEN – Sprookje Heerenveen staat in 2018 voor de 74e keer op de planken een heuse
wereldpremière. Op verzoek van regisseur Benny Mulder heeft toneelschrijver Aris Bremer (Texel) ook dit jaar weer een unieke en hedendaagse bewerking gemaakt van het sprookje ‘Roodkapje’.

Van 26 t/m 30 november 2018 wordt ‘Roodkapje en de Koekelkompjoeter’ voor meer dan drieduizend basisschool scholieren uit de gemeente Heerenveen opgevoerd in het Posthuis Theater in Heerenveen. Totaal 11 voorstellingen in een week. Wilt u het sprookje meemaken in het Posthuis Theater. Kaarten voor de TRY OUT op maandag 26 november (19.00 uur), voor dinsdag 27 november (19.00 uur) of donderdag 29 november (19.00 uur) zijn te koop bij het Posthuis Theater in Heerenveen. www.posthuistheater.nl/voorstellingen

IN HET KORT…

Dit jaar gaat het Sint-Nicolaassprookje over… sprookjes. Koekel is een geleerde met een even
weerzinwekkend uiterlijk als innerlijk. Hij haat verhalen en is mordicus tegen sprookjes. Koekel is daarin de tegenpool van de oude professor Grim die zich geroepen voelt sprookjes te bewaren.

Om de strijd tegen sprookjes aan te gaan heeft Koekel de Koekelkompjoeter ontwikkeld waarmee hij alle sprookjes wil wissen. Zijn experiment op de kabouter Flop is gelukt, deze is zijn identiteit al kwijt en is nu de slaafse hulp van Koekel. Koekel heeft ervoor gekozen om met het wissen van de sprookjesfiguren uit ‘Roodkapje’ en ‘De Wolf en de Zeven Geitjes’ te beginnen. Om alle weerstand te voorkomen, misbruikt hij een geheim middel van kabouters om verwarring te stichten.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend