Heerenveens stel eist geld voor onbewoonbaar huis

Heerenveens stel eist geld voor onbewoonbaar huis

1

HEERENVEEN – Het stel uit Heerenveen dat vorige week hun huis uit moest vanwege instortingsgevaar, eist de aankoopsom en het geld dat ze hebben geïnvesteerd terug van de vorige eigenaar.

De advocaat heeft de man in een brief gevraagd om uiterlijk zaterdag, 170.000 euro aan de gedupeerde huiseigenaren te betalen.

Afgelopen zomer is het stel naar de woning verhuisd, maar toen zij kortgeleden op de zolder aan het klussen waren, ontdekten zij dat er brand was geweest in de woning. Na de brand, die decenniageleden heeft plaatsgevonden, is de kapconstructie zo zeer aangetast dat er instortingsgevaar was. Toen de bewoners melding maakten bij de brandweer en de gemeente is de woning meteen onbewoonbaar verklaard door de gemeente.

De eigenaren van de woningen hebben een advocaat in de arm genomen, die nu stelt dat de koopovereenkomst niet in stand kan worden gehouden, onder andere omdat de eerdere eigenaar volgens de bewoners wist dat er brand was geweest in de woning. Met het vernietigen van de koopovereenkomst moeten de bewoners volgens hun advocaat 170.000 euro krijgen van de huidige eigenaar.

1 reactie

  1. bouwkundige keuring was wel slim geweest bij zo’n oud huis. wanneer de verkoper niks van de brand weet en de koper het omgekeerde niet kan bewijzen is het pech voor de koper lijkt mij

X
X

Deel dit met een vriend