Nieuw marathonschaatsteam Schaatsdames.nl

Nieuw marathonschaatsteam Schaatsdames.nl

0

LEMMER – Winnares van de Friese Elfstedentocht in 1997 Klasina Seinstra start nieuw marathonschaatsteam .

Bekende namen in het team zijn Yvonne Nauta en Manon Kamminga, laatste was al gestopt met wedstrijdschaatsen, maar kon de verleiding toch niet weerstaan en heeft zich aangesloten bij het team.

Ook Lieke Splinter is een bekende naam in het marathonpeloton met een geweldig palmares. Ze stond in haar schaatscarrière meerdere keren op het podium tijdens de Alternatieve Elfsteden tocht op de Weissensee in Oostenrijk en ze behaalde in het verleden een aantal marathoncup-overwinningen. Lieke pakt – na een aantal jaren geleden gestopt te zijn met het schaatsen op het hoogste niveau – ook de draad weer op.

Yvonne Nauta is nieuw in de marathon, naast haar langebaancarrière wil ze het nu ook eens wat meer in de marathon gaan proberen. Voor Yvonne zal eerst de focus liggen op het stabiel uitrijden van een marathonwedstrijd, dit vanwege het herstel van haar rechterbeen waar ze in 2017 een beenbreuk aan opliep. Zij hoopt al snel van waarde te kunnen zijn voor het team. Voorgaande jaren heeft Yvonne weleens als training voor de langebaan een paar wedstrijden meegedaan, maar nu wil ze vaker mee gaan doen en nu voor het eerst in een marathonteam.

De jonge talenten in het team zijn Anne Leltz (21) en Merel Brunsmann (21). Merel wil zich eerst in de regionale marathons gaan bewijzen en hoopt in de toekomst op een plekje bij de landelijke marathon.

Anne Leltz uit Voorhouten heeft al enige ervaring in het marathonpeloton, Anne hoopt een stap te maken ten opzichte van vorig jaar en zoveel mogelijk te leren van haar teamgenoten.

Klasina Seinstra heeft een enorme staat van dienst in het marathonschaatsen, haar ervaring zal zeker bijdragen om als ploegleider de dames van goed advies te dienen.

A6.nl Groot in Auto’s uit Lemmer is de hoofdsponsor van het team. Eigenaar Henk Jan Meijer van A6.nl heeft met zijn vrouw Klasina het plan opgevat om samen met een aantal co-sponsoren het team van Schaatsdames.nl op te zetten.

De presentatie van team vond plaats in de showroom van het autobedrijf in Lemmer, onder genot van een hapje en een drankje werden de schaatsers door schaatsicoon Rintje Ritsma voorgesteld aan de aanwezigen.

De eerste krachtmeting voor de dames van het team, die meedoen in de landelijke marathoncompetitie, is zaterdag 20 oktober op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

In Thialf Heerenveen vindt de KPN marathon cup 4 plaats op 10 november en op 12 januari 2019. In de Elfstedenhal in Leeuwarden staat de KPN marathon cup 14 op 2 maart 2019 gepland.

Voor informatie: www.schaatsdames.nl
Foto: ©Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend