IKF European Korfball Championship nadert hoogtepunt

IKF European Korfball Championship nadert hoogtepunt

0

HEERENVEEN – Het IKF European Korfball Championship nadert haar hoogtepunt: het finaleweekend in Sportstad Heerenveen. Vanaf 13 oktober t/m 21 oktober vinden deze wedstrijden plaatst.

Afgelopen dagen werden er in verschillende plaatsen in Friesland wedstrijden gespeeld waaronder Gorredijk, Drachten en Leeuwarden om het Europeese Kampioenschap korfbal.

Natuurlijk is het belangrijkste doel tijdens het EK Europees Kampioen te worden de beker en de gouden medaille, voor de teams die als tweede en derde eindigen is er een zilveren dan wel bronzen medaille te verdienen. Daarnaast wordt het IKF European Korfball Championship 2018 ook gezien als kwalificatietoernooi voor het IKF World Korfball Championship 2019 dat in het Zuid-Afrikaanse Durban wordt gespeeld.

Aan het WK zullen 20 landen deelnemen. De landen die bij de eerste 10 eindigen tijdens het EK 2018 plaatsen zich automatisch voor het WK 2019. De nummer 11 van het EK zal eerste reserve zijn voor het WK 2019. Team Nederland met o.a. Erwin Zwart en Marjolijn Kroon van LDODK in de gelederen heeft tot nu weinig tegenstand te verduren gehad, grote kans dat ze het kampioenschap in de wacht slepen.

De uitslagen tot nu toe voor team Nederland zijn: Nederland – Catalonië 31-13 – Nederland – Engeland 31-10  – Nederland Polen 40-12 – Nederland – Tsjechië 35-10

Het Nederlandse team speelt vrijdagavond 19 oktober om 20.00 uur in Heerenveen tegen België.

Alle wedstrijden tijdens het finaleweekend worden gespeeld in Sportstad Heerenveen. Abe Lenstra Boulevard 23Q te Heerenveen. De ingang van het Friesland College doet dienst als bezoekersentree.

Toegangskaarten, Kaarten kunnen worden gekocht via http://www.thisiskorfball.com/tickets

Ook is het mogelijk om kaarten te kopen aan de deur. LET OP: aan de kassa kunt u alleen pinnen!

Parkeergelegenheid:, Er kan gebruik gemaakt worden van de parkeerterreinen bij en rondom de Abe Lenstra boulevard. Op vrijdag en zondag is parkeren gratis. Op zaterdag is het betaald parkeren

dan wordt er ‘s avonds een voetbalwedstrijd gespeeld in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen. Houd rekening met extra drukte op toegangswegen.

Voor meer informatie: https://www.korfbal.nl/korfbal-ek/programma

Foto’s tijdens de wedstrijd Nederland – Tsjechië in Leeuwarden
Foto’s: ©Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend