Wethouder Van Veen ruimt met schoolkinderen rommel in wijk De Greiden op

Wethouder Van Veen ruimt met schoolkinderen rommel in wijk De Greiden op

3

HEERENVEEN – “Ik hoop dat het later nooit meer nodig is”, zei Larissa tegen wethouder Jaap van Veen. Hij vond dat een verstandige wens voor de toekomst.

Als leerling uit groep 8 van het cbs Het Kompas had Larissa de leiding over een van de groepjes die woensdag De Greiden in trok. Gewapend met handschoenen en vuilniszakken ruimden 150 kinderen plastic restjes, veel sigarettenpeuken en zelfs een kinderfietsje op (ben je een fietsje kwijt, dan staat het op het schoolplein). Dit deden ze omdat ze het belangrijk vinden dat hun wijk schoon is en omdat het vandaag Dag van de Duurzaamheid is. NederlandSchoon was erbij.

Ook in de Ecokathedraal / Le Roy tuin Heerenveen-Midden werd gewerkt. Peter Wouda en Joop Jasper werden door wethouder Van Veen verrast met koffie en koek voor hun inzet om de ecokathedrale gedachte om te zetten in daden. De gehele werkgroep maakt regelmatig een rondje door de Le Roy-tuin om afval weg te halen.

In Heerenveen waren er vandaag nog zeven scholen actief en rondom Abe Lenstrastadion ruimden voetballers zwerfafval op. Heerenveen is op weg naar Schoon.

3 reacties

  1. Lekker mooi weer spelen bij scholieren. Helaas doet deze wethouder in andere afval zaken of zijn neus bloedt.
    Dan bedoel ik dus zijn diftar + plannen. Ik zit me af te vragen hoeveel onderzoek deze wethouder heeft gedaan. Heeft hij kontakt gehad met buurtgemeenten welke ook onderzoek hebben gedaan ? Heeft hij de resultaten van die onderzoeken serieus meegenomen in zijn besluitvorming ? Waarom zijn er relatief zo weinig gemeenten die met diftar + werken ? Omdat het zo’n succes is ?? Zijn alle gemeenschappelijke stortbakken bij flats al omgebouwd ? Zo nee, waarom niet ? Zijn de auto’s die het vuil ophalen al voorzien van geijkte weeg apparatuur ?? Moet ik nog even doorgaan ??

  2. Henk Miedema op

    Het zou Peter Bokma sieren als hij eens bij een raadsvergadering zijn zegje doet over al er in zijn optiek in de gemeente niet in de haak is, en wat hij daar voorts zelf aan denkt te kunnen doen. Kan me vergissen maar volg dit forum nu geruime tijd en het is met deze heer toch vooral roepen vanaf de zijlijn. Of, om met wijlen Henk Hofland te spreken: een briesende huismus.

    • Heer Miedema, Ik ben hier al maanden mee bezig. raadsvergadering november zal ik zeker bij zijn. Lig over dit item al langer in de clinch met de gemeente, Helaas is de gemeente weat traag van reactie. Men zegt toe om binnen 4 weken te reageren. Die termijn wordt dus ruimschoots overschreden (Ook nadat ik hen daarop heb gewezen). Ik vind het eigenlijk wel jammer, dat ik 1 van de weinigen ben die openlijk ageert tegen deze diftar + plannen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit de meeste ?Heerenveeners geen bal interesseert………..

X
X

Deel dit met een vriend