Lustrumconcert Oratoriumkoor COV Heerenveen in Trinitas

Lustrumconcert Oratoriumkoor COV Heerenveen in Trinitas

0

HEERENVEEN – Het Oratoriumkoor COV Heerenveen bestaat 90 jaar en geeft ter gelegenheid hiervan op 4 november om 15.00  uur een concert in Trinitas in Heerenveen onder leiding van Rob Meijer.

Op het programma staan werken van Bach, Vivaldi en Haydn. Er wordt een prachtige reis door de 18e eeuw gemaakt. Samen met orkest en solisten vormt dit concert de feestelijke afsluiting van het 90-jarige bestaan van het koor.

Wat een tijd!

 “Het is bijna niet voor te stellen dat een koor al zo lang bestaat”, zegt Grietje Kuiken, voorzitter van het koor. Het bijzondere is dat er in die 90 jaar een rode draad te ontdekken valt. Zo heeft COV Heerenveen vele malen de Matthäus-Passion uitgevoerd, voor het eerst in het Posthuis in 1948. Ook de inzet van de koorleden is gedurende al die jaren niet veel veranderd. Een oratoriumwerk uitvoeren is geen sinecure. Er moet geoefend worden. Na het instuderen van de noten volgt de interpretatie en de fine tuning.
“Mijn ervaring is dat, door veelvuldig te oefenen, een muziekstuk ín je komt. De melodieën hangen voortdurend om je heen De vertolking op het concert is dan de kroon op je werk.” zegt Rinny  Pijpker, koorlid.

De huidige dirigent, Rob Meijer,  gebruikt soms onorthodoxe methoden om de koorleden te stimuleren en het maximale  uit zichzelf te halen. Hij laat het koor beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet.

Zingen is gezond

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat zingen gezond is. Het reduceert stress, versterkt het immuunsysteem, boost het brein en geeft energie. Bovendien blijkt uit onderzoek dat  mensen die iedere week naar een groepskoor gaan, een beter humeur hebben en meer plezier uit het dagelijks leven halen.

“Vooral de verbinding met andere koorleden vind ik mooi”, zegt Grietje. “Er is echt sprake van een samen. Hopelijk brengen we die vreugde  over tijdens het concert. We zullen er alles aan doen!”

Kaarten (€25,00) zijn verkrijgbaar via de website www.covheerenveen.nl, bij Boekhandel Binnert Overdiep, Dracht 6o Heerenveen en bij de koorleden zelf.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend