Oude tijden herleven op ‘Landgoed De Horne’

Oude tijden herleven op ‘Landgoed De Horne’

1

NIEUWEHORNE – Duizenden bezoekers kwamen zaterdag na de boerenoptocht naar ‘Landgoed De Horne’.

Vanaf 11.30 uur ging het openluchtmuseum open. Hier genoten bezoekers  van de bruine bonen met spek, gaven Friese Dravers een prachtige show, konden kinderen eindeloos spelen op het schoolplein of in het hooi, In De Skuorre gingen sterke mannen de strijd met elkaar aan onder leiding van Wout Zijlstra. Tevens vonden er diverse shows en demonstraties plaats en was er muziek- en straattheater.

De jaarlijkse wedstrijden Seinemeane, kunstmest strooien en ringrijden trokken veel bekijks. Het leven op het platteland anno 1920, met de dorpsstraat en haar winkeliers, het dorpsplein met de gezelligheid, de nostalgische kermis, de oude ambachten en het werken op het platteland zijn nog maar een kleine opsomming van hetgeen op het Flaeijelfeest 2018 was te zien.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

1 reactie

X
X

Deel dit met een vriend