OM eist half jaar cel tegen internet oplichtster uit Heerenveen

OM eist half jaar cel tegen internet oplichtster uit Heerenveen

3

HEERENVEEN – Het Openbaar Ministerie eist een half jaar celstraf tegen een 30-jarige vrouw uit Heerenveen, die drie webshops en 46 particulieren heeft opgelicht. Naast dat half jaar eist justitie ook nog acht maanden voorwaardelijk.

Mensen probeerden boeken en speelgoed bij haar te kopen via Marktplaats. Bij de advertenties op die website gebruikte de vrouw valse namen en niet haar eigen telefoonnummer. Alleen het rekeningnummer was echt. De 46 mensen die geld overmaakten, kregen daar niets voor terug.

Later begon ze met het oplichten van webwinkels met babyartikelen. Ze bestelde goederen en gaf adressen van leegstaande woningen door. Later veranderde ze dat in een afhaallocatie van de supermarkt.

Spijt

De vrouw kon niet bij de rechtszaak aanwezig zijn, maar schreef in een brief dat ze spijt heeft. Ze had het oplichten van haar man geleerd. Ze hadden financiële problemen. De man was eerder al veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk.

Justitie wil dat de vrouw, naast het uitzitten van de celstraf, duizenden euro’s aan schadevergoeding betaalt aan de gedupeerden en 6.000 euro illegale winst aan de staat.

3 reacties

  1. En als dit nu eens een gevalletje “van een kale kip kun je niets plukken” is, hoe moeten dan die duizenden euro’s aan gedupeerden worden betaald ?? Of krijgen die dan een euro per maand ??

  2. Maakt niet uit op

    Ze komen in bewind dat moeten ze.
    De mensen krijgen maar 10%
    Of ze smeren hem naar het buitenland
    Zou ook kunnen.Of ze gaan lekker verder waar ze gebleven waren.Dit doen ze al jaren.

X
X

Deel dit met een vriend