Kunstgras en bloemen rond containers in wijk De Greiden

Kunstgras en bloemen rond containers in wijk De Greiden

5

HEERENVEEN – Omrin heeft rond twee containers, de glasbak en papierbak, een tapijtje met kunstgras en bloemen aangelegd. Het is een kleurrijk geheel geworden en staat mooi en fris in de wijk De Greiden.

Regelmatig gebeurde het dat vuil, dozen met glas en/of ander huisvuil rondom de containers aan de Vogelwijk werden gedeponeerd. Menig voorbijgangers en wijkbewoners stoorden zich daar dan ook aan. Dit biedt misschien de oplossing.

Foto’s:  ©Hielke Weening

5 reacties

 1. extra containers was een betere optie geweest. de containers zijn vaak vol. omrin heeft de plicht te zorgen dat de burgers afval kwijt kunnen, daar betalen ze ook belasting voor. maar omrin denkt nu er voor een paar euro kunstgras om te leggen de burgers zo gek te krijgen dat ze hun afvalzakken weer mee nemen? volslagen idioot

  • Rond glas- en papierbakken zakken met afval plaatsen is een vorm van zwerfvuil omdat die zakken geen glas en/of papier bevatten. Extra containers voor b.v. blik zou een optie kunnen zijn; dat hoeft dan niet meer in de sortibak waar straks per kilo voor betaald moet worden terwijl metalen geld opbrengen voor de verwerker.

   Nog even een aanvulling over het “kilo betalen”: Wie bang is dat anderen straks (en nu mogelijk ook al) afval in uw container mikken kan een slot kopen voor ruim 40 euro. Dus wordt de burger geld uit de zak geklopt om mogelijk wangedrag van medeburgers te voorkomen. Ik zou willen zeggen: “Dikke middelvinger”. Laat wethouder Jaap van Veen dat maar betalen. (Die wil tenslotte dat er per kilo wordt betaald)

 2. goed plan peter maar jaap betaald niks. dat is een overbetaalde ambtenaar die alleen maar dingen bedenkt die de burgers nog meer geld kosten. hij leert het van ons geweldige kabinet die koopkracht belooft maar miljarden weggeeft aan buitenlandse aandeelhouders en gelukszoekers die hier ons systeem komen uithollen.

  • Onno, Jaap is een vvd’ er die ” jan met de pet” alleen ziet als een dom figuur. Ik heb de gemeente Heerenveen een belofte gedaan die ik zeker na zal komen: Ik zorg voor camerabewaking van de sortibakken welke hier aan de weg worden gezet op een legale manier. Wordt er iemand betrapt die het nodig vindt zijn/haar afval bij een ander in de sortibak te doen is dat ” gewoon” een vorm van diefstal. Daar zal ik altijd aangifte van doen. Ik heb Jaap beloofd hem financieel aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

   Dan nog wat: Wie garandeert ons, dat de vuilniswagens voorzien zijn van een geijkt weegsysteem ?? Ja, ik ben achterdochtig. Ik denk trouwens niet dat ik de enige ben. De gemeente Ooststelingwerf wil het systeem nog niet invoeren omdat het niet bewezen goed werkt. Ook buurgemeenten waar het systeem nog niet is ingevoerd gaan de gevolgen merken. Bewoners van een “systeem gemeente” kunnen/zullen hun afval in bakken dumpen net over de gemeentegrens.

   Ik heb ook nergens kunnen lezen of Jaap voldoende onderzoek heeft (laten) doen naar mogelijke problemen. VVD eigen: schuif de problemen maar op de schouders van de zwakkeren……………

X
X

Deel dit met een vriend