Aanstaande zaterdag Turfstekersmarkt en Seniorenmarkt

Aanstaande zaterdag Turfstekersmarkt en Seniorenmarkt

0

HEERENVEEN – De Turfstekersmarkt en de seniorenmarkt worden dit jaar gezamenlijk georganiseerd op zaterdag 15 september.

De Turfstekersmarkt

De Turfstekersmarkt ging begin jaren tachtig van de vorige eeuw van start en groeide al snel uit tot een begrip. De naam was ontleend aan het feit dat Heerenveen uit turfwinning is ontstaan. Naast het aanbod van de kraamhouders waren vooral de demonstraties van oude ambachten gezichtsbepalend voor de markt. In samenwerking met het museum Willem van Haren werd bijvoorbeeld getoond hoe de verwerking van turf destijds in z’n werk ging. Daarnaast waren er klompenmakers, rietvlechters en weefsters aan het werk te zien. Er was volop muziek en al die onderdelen bij elkaar zorgden ervoor dat op de derde donderdag in september tienduizenden bezoekers naar Heerenveen kwamen. In de loop der jaren verdwenen de oude ambachten langzamerhand van de markt en wat overbleef was een gewone braderie. En uiteindelijk zou ook die sneuvelen. Het  initiatief om de markt vanaf 2015 een tweede leven te geven, werd met enthousiasme begroet!

Ook dit jaar zullen kooplui en winkeliers vanuit tientallen kramen door het gehele centrum hun waar aanbieden. daarnaast zijn er weer oude ambachten te bewonderen.

De Seniorenmarkt

Tijdens De Seniorenmarkt zullen verschillende bedrijven en organisaties aandacht vragen voor producten en informatie die te maken hebben met SENIOREN (50+).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend