Nieuwe scoutingroep Polaris uit Heerenveen opent eerste seizoen feestelijk

Nieuwe scoutingroep Polaris uit Heerenveen opent eerste seizoen feestelijk

0

HEERENVEEN – Scouting Polaris uit Heerenveen opent op zaterdag 8 september het eerste seizoen
feestelijk in de Overtuin in Oranjewoud.

Als nieuwe scoutinggroep biedt Scouting Polaris met ruim 10 ervaren vrijwilligers de inmiddels bijna 60 jeugdleden een uitdagend scoutingspel met volop persoonlijke ontwikkeling.

Scouting Polaris is de nieuwe scoutinggroep in Heerenveen, opgericht met een duidelijke visie in
gedachten: Scouting Polaris wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens, door middel van het aanbieden van afwisselende en uitdagende activiteiten. We doen dit met de kernwaarden van Scouting wereldwijd: leren door te doen, werken in subgroepen, ondersteuning door volwassenen, werken in thema, met oog voor tradities en door het volgen van de scoutwet. Scouting Polaris volgt hierbij de doorlopende leerlijn van Scouting Nederland, waardoor de jeugdleden steeds zelfstandiger worden, steeds meer meedenken over de opkomsten, met steeds meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk bijvoorbeeld kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevende bij een speltak.

Bij Scouting Polaris zijn we positief, respecteren we onszelf en de anderen, zijn we eerlijk en staan
we midden in de maatschappij. Waar mogelijk sluiten we aan bij regionale, landelijke of internationale activiteiten en kampen, om samenwerking met en kennis over anderen te bevorderen. We dagen onze jeugdleden uit om net dat stapje verder te gaan, zodat ze boven zichzelf uitstijgen en zich verder ontwikkelen dan ze dachten te kunnen.

Scouting Polaris is achter de schermen druk bezig met het erkend worden door Scouting Nederland
en een vaste locatie.

Meer informatie staat op onze website: www.scoutingpolaris.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend