Romantische Markt ondanks buien toch druk bezocht

Romantische Markt ondanks buien toch druk bezocht

0

JOURE – Ruim 250 kramen stonden vrijdag in de Midstraat voor de traditionele Romantische Markt in Joure.

Ook dit jaar waren er een aantal oude ambachten die hun werkzaamheden toonden aan het publiek.

Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour was er een grote kunstmarkt. Schilders, beeldhouwers, edelsmeden en portrettekenaars exposeerden en verkochten hier hun kunstwerken.

Ook waren er oude, waardevolle, exclusieve spullen uit een bepaalde tijdsgeest te vinden voor een nieuwe eigenaar.  Verder waren er de oliebollenbakker, de slager met de heerlijke hamburgers en de warme bakker met zijn roombroodjes en vruchtenkrakelingen. Bijna elke winkelier had wel een leuke uitstalling met daarbij scherpe marktaanbiedingen.  In de Doopsgezinde kerk was er een mogelijkheid om de kerk te bezoeken en te luisteren naar de prachtige orgelklanken.  Er waren meer muzikanten te beluisteren tijdens de markt.

Maar ondanks alles viel er toch een aantal malen een behoorlijke bui. Enkele standhouders besloten dan ook eerder de handel in te pakken. Een handelaar in oude Lp’s baalde enorm: “De hele handel was nat geworden door een stevige bui”. “We zullen thuis eerst alles weer moeten gaan drogen”: zei de koopman.

Tijdens de buien zocht het publiek onderdak in de winkels en de marktkramen.

Na een stevige bui scheen de zon weer en genoot het publiek volop van de gezelligheid in de Midstraat.

Het avondprogramma is echter wel afgelast vanwege aankomend slecht weer.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend